Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Kvalita vody ve většině koupališť v Libereckém kraji je výborná

Kvalita vody ve většině přírodních koupališť v Libereckém kraji je výborná. Zhoršenou mají jen čtyři z těch, která hygienici v kraji pravidelně sledují. Zákaz koupání neplatí pro žádné místo. Vyplývá to z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Na druhém z pěti stupňů hodnocení jsou rybníky v Nedamově u Dubé na Českolipsku a v Sedmihorkách v Českém ráji. Riziko zdravotních obtíží je malé, přesto hygienici lidem doporučují, aby se po koupání v nich osprchovali. Mírně zhoršenou kvalitu vody v těchto nádržích značí snížená průhlednost.

Na třetím stupni jsou dvě oblíbená jezera na Českolipsku, Máchovo u Doks a nedaleké Hamerské. Pro obě jsou důvodem zvýšený výskyt sinic, což ani pro jedno jezero není neobvyklé. Třetí stupeň hodnocení hygieniků značí, že voda v jezerech není vhodná ke koupání citlivých jedinců, mezi něž patří těhotné ženy, děti či alergici. I pro jezera platí doporučení hygieniků, že by se lidé po koupání v nich měli osprchovat.

Naopak výborná kvalita vody je například v zatopeném lomu Kristýna v Hrádku nad Nisou, přehradě Mšeno v Jablonci nad Nisou nebo Radvaneckém rybníku ve Sloupu v Čechách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kraj, lesák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody ve většině koupališť v Libereckém kraji je výborná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.