Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Hasiči v Libereckém kraji měli kvůli bouřce přes sto zásahů, nejvíc kvůli stromům

, aktualizováno 22. června 2024, 7:42

Hasiči v Libereckém kraji měli v pátek navečer kvůli bouřkám přes 100 zásahů. Nejčastěji vyjížděli ke spadlým stromům a poškozeným střechám. Při bouřkách podle údajů z meteostanic napršelo místy skoro 30 milimetrů, prvního povodňového stupně krátkodobě dosáhla Lužická Nisa v Proseči nad Nisou mezi Libercem a Jabloncem. Hladina za hodinu vystoupala z 18 na 91 centimetrů v 19:00, o půl hodiny později byla na 59 centimetrech.

Hasiči zasahovali v celém kraji. „Nejvíce toho bylo na Turnovsku a pak na Jablonecku," uvedl mluvčí hasičů Radek Hon. Popadané stromy zablokovaly krátkodobě i silnici 65 u Jablonce nad Nisou. Několik stromů spadlo na zaparkovaná auta. V nich v té době podle mluvčího nikdo neseděl. „Nemáme hlášeno žádné zranění," dodal Hon.

Podle něj hasiči měli i několik výjezdů k uvolněným plechům ze střech a dvakrát vyjeli k čerpání vody. Hasičům byl nahlášen i požár průmyslového objektu v Lomnici nad Popelkou. „Byl ale jen zakouřený vlivem poruchy elektrocentrály," uvedl mluvčí hasičů. Poruchu zřejmě způsobil úder blesku.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, počasí, hasiči, bouře, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Libereckém kraji měli kvůli bouřce přes sto zásahů, nejvíc kvůli stromům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.