Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Severočeská vodárenská společnost loni hospodařila se ziskem 562 milionů korun

Severočeská vodárenská společnost (SVS) loni hospodařila se ziskem 562 milionů korun. Peníze chce investovat do vodohospodářského majetku společnosti, stejně jako tomu bylo vždy od založení společnosti před 30 lety. Loni společnost proinvestovala 1,934 miliardy korun, obdobně jako v roce 2022, informoval mluvčí společnosti Mario Böhme.

„Přetrvávající turbulence v ekonomice, které mají dopad na ceny energií, pohonných hmot, stavebních materiálů i prací, zasahují do naší každodenní činnosti, nutí nás k pružným operativním i strategickým opatřením a vnášejí tak do práce někdy ne úplně žádanou dynamiku," uvedl předseda představenstva SVS Tomáš Indra. Doplnil, že se i přesto daří společnosti plnit cíle stanovené svými strategickými dokumenty.

Loni společnost uskutečnila 184 investičních akcí a dalších 80 ostatních a drobných rekonstrukcí. Mezi významné investiční akce patřila třeba oprava úpravny vody ve Velkých Žernosekách na Litoměřicku a čistíren odpadních vod v Bohušovicích nad Ohří na Litoměřicku a v Liberci. „V rámci projektu Turów řešícího zásobování vodou na Hrádecku a Chrastavsku jsme v loňském roce zahájili také rekonstrukci úpravny vody v Machníně a pokročili v přípravách navazujících akcí, které začínáme postupně realizovat," uvedl Indra. Společnost na některé investice využívá dotace. „U projektu Turów se sluší zmínit finanční podporu z Fondu Turów Libereckého kraje," dodal.

SVS je největší vodárenskou společností v České republice. Jejími akcionáři je 458 měst a obcí. Od ledna 2019 je SVS stoprocentním vlastníkem provozní společnosti Severočeské vodovody a kanalizace. Společnost zajišťuje zásobování pitnou vodou pro 1,1 milionu obyvatel Ústeckého a Libereckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voda, cena, svs, kubík, vodné, stočné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Severočeská vodárenská společnost loni hospodařila se ziskem 562 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.