Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Končí období páry: Teplárna Liberec zahájila další etapu modernizace páteřní sítě rozvodů

PR článek

Zvýšení spolehlivosti a efektivity dodávek tepelné energie – to jsou hlavní benefity rozsáhlého projektu Teplárny Liberec, při němž dojde k modernizaci primární rozvodné sítě výměnou zastaralých parovodů za horkovody. Zákazníci teplárny pocítí změnu nejen v rámci zvýšení tepelného komfortu, inovace přispěje také k dlouhodobé stabilizaci cen tepla. Dalšími výhodami jsou redukce emise skleníkových plynů a snížení závislosti teplárny na fosilních palivech.

Projekty GreenNet II a III technologicky navazují na první fázi GreenNet I realizované v letech 2018 až 2020. GreenNet II se zaměřuje větev „Textilana“, která zásobuje tepelnou energií část centra města včetně lokalit Husova, Králův Háj, sídlišť Kunratická a Broumovská. Projekt GreenNet III se soustředí na větev „Vratislavice“, prostřednictvím které teplárna dodává energii do lokalit Hanychov, Doubí, Vesec, Rochlice, Zelené údolí a Vratislavice.

Probíhající práce jsou rozděleny do dvou stavebních sezón a několika dílčích fází v období duben až říjen. Časový plán umožní důkladně provést nezbytné úpravy a modernizace infrastruktury s minimálním dopadem na odběratele Teplárny Liberec a běžný chod města. Tato systematická a pečlivě naplánovaná strategie umožní efektivní řízení projektu, minimalizaci potenciálních komplikací a překážek během realizace.

„Projekt GreenNet představuje pro Teplárnu Liberec významný krok směrem k udržitelnější budoucnosti. Jsme hrdí na to, že můžeme být součástí této iniciativy, která spojuje moderní technologie, obnovitelné zdroje energie a snahu o ochranu životního prostředí. GreenNet není jen investicí do infrastruktury, je to náš závazek vůči planetě a dalším generacím. Věříme, že společně s našimi partnery a občany města Liberce můžeme dosáhnout pozitivních změn a přispět k udržitelnějšímu a zdravějšímu životnímu prostředí pro nás všechny,“ říká o projektu Jan Sedláček, předseda představenstva společnosti Teplárna Liberec.

Pro občany, kteří chtějí získat více informací o projektu GreenNet, vznikla webová stránka www.konecpary.cz, kde najdou veškeré podrobnosti, informace o probíhajících a plánovaných aktivitách, včetně odpovědí na často kladené otázky a kontaktů na projektový tým.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Teplárna Liberec

Štítky teplárna, teplo, pára, parovod, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí období páry: Teplárna Liberec zahájila další etapu modernizace páteřní sítě rozvodů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.