Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nová základna záchranky v Hrádku: Vyšla na 26 milionů, má prostory pro dekontaminaci

Záchranáři sídlící a vyjíždějící k zásahům z Hrádku nad Nisou mají k dispozici zcela nové zázemí. Nová základna vyšla na necelých 26 milionů a nabízí zázemí pro záchranáře, garáže i prostory pro dekontaminaci.

„Původní prostory, které nevyhovovaly po technické ani kapacitní stránce, nahradilo pracoviště, kde mají záchranáři zázemí nejen pro členy posádek, ale zároveň pro technické zabezpečení vozového parku,“ popsal mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

Součástí základny je i prostor pro dekontaminaci v případě převozů osob s infekční nemocí. Původní stavba výjezdové základny, která byla také v Hrádku nad Nisou, dlouhodobě nesplňovala limity pro provoz. Záchranáři v ní byli pouze v nájmu, budova byla v záplavové oblasti. „Nebyly zde základní hygienické podmínky, nebylo možné oddělit prostory pro ZZS LK a ostatní nájemce. Jsme rádi, že se nám ve spolupráci s Libereckým krajem podařilo vystavět novou, moderní základnu,“ řekl ředitel krajské záchranné služby Luděk Kramář.

Stavba základny vycházela z podoby základny v Rokytnici nad Jizerou. „Naším cílem je stavět nové moderní základny zdravotnické záchranné služby tak, aby se co nejvíce snížily dojezdové časy sanitek k pacientům. Z nových výjezdových základen již za nimi v krizových situacích míří například zdravotníci v Rokytnici nad Jizerou. Pevně věřím, že se dočkáme také nových základen výjezdové základny ve Frýdlantu, Jablonci nad Nisou či Semilech. V plánu je rovněž výstavba integrovaného výjezdového centra v Turnově, které budou komě záchranářů využívat také hasiči a policisté,“ doplnil hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Kraj z celkové částky přispěl na výstavbu pěti miliony, 21 pak pokryla evropská dotace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky základna, hrádek, zzs lk, záchranka, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

Je dobře že zrovna VS Hrádek má novou základnu. Stará byla opravdu hodně zastaralá a nedůstojná ikdyž jsem v ní zažili spoustu zajímavých služeb. Přeji vám všem ve výjezdovce, ať se vám v ní slouží dobře a ať jste tam jak doma. Jsem moc zvědav na kolaudačku. Zdraví Venda

Úterý, 25. června 2024, 12:54Odpovědět

Nová základna záchranky v Hrádku: Vyšla na 26 milionů, má prostory pro dekontaminaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.