Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Nová Pastýřská by se mohla začít stavět na podzim. Radnice vypsala výběrové řízení

Poslední etapa výstavby v lokalitě Pastýřské ulice by mohla začít už na podzim. Jde o výstavbu samotné komunikace Nová Pastýřská, která spojí Tržní náměstí se Sokolskou ulicí. Radnice nyní vypsala výběrové řízení na dodavatele stavby.

„Po mnoha a mnoha letech jsme vypsali výběrové řízení na dodavatele stavby na pro nás významnou komunikaci, která propojuje Sokolskou ulici s Tržním náměstím. Naváže na komunikaci na Tržním náměstí, která je těsně před předáním a vpuštěním dopravy,“ uvedl náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Stavba by podle něj mohla začít na podzim a pomoci by měla centru města. „Ulice pomůže odlehčit dopravu v centru, což je pro nás klíčové pro postupné zklidňování centra,“ dodal.

Podle Janďourka půjde o městskou třídu. „Ulice je navržená jako městská třída s podélným parkováním, alejí, cyklopruhy. Jsou tam nové chodníky. Sokolskou ulici bychom rádi otevírali na konci srpna, po napojení Nové Pastýřské vnikne nový hezký kus města,“ doplnil.

V rámci zadávacího řízení město osloví pět firem k podání nabídky. „Předpokládaná celková hodnota zakázky je 34 243 000 Kč s DPH,“ uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky pstýřská, nová pastýřská, ulice, stavba liberec, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová Pastýřská by se mohla začít stavět na podzim. Radnice vypsala výběrové řízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.