Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Liberecký bazén dočasně otevře část areálu veřejnosti. V tomto režimu bude bazén přístupný do konce srpna

Po čtvrt roce se v pondělí 1. července dočasně otevře část bazénu v Liberci. Pro veřejnost bude přístupná venkovní sluneční louka, vnitřní pětadvacetimetrový bazén, slaná vířivka a vlnová klouzačka. V omezeném režimu bude bazén fungovat do konce prázdnin.

Zítra se pro veřejnost po čtvrt roce dočasně otevře část plaveckého bazénu v Liberci. O letních prázdninách bude přístupná venkovní sluneční louka, vnitřní pětadvacetimetrový bazén, slaná vířivka a vlnová klouzačka. Informoval o tom jednatel městské společnosti Bazén Liberec Robert Korselt (TOP 09).

Bazén je pro veřejnost uzavřený od dubna kvůli chystané velké rekonstrukci za tři čtvrtě miliardy korun. Nadále trénovat tam mohli od té doby jen členové plaveckých oddílů, kteří měli k dispozici pětadvacetimetrový bazén. O letních prázdninách bude areál částečně přístupný pro veřejnost kvůli tomu, že radnice dosud nevybrala firmu, jež ho bude modernizovat.

Prázdniny sice začaly už dnes, dříve než v pondělí ale podle Korselta bazén pro veřejnost otevřít nemohou. "Protože nemáme schválený od hygieny provozní řád. My jsme měli provizorně schválený provozní řád pro kluby a sportovní oddíly do 30. června a od 1. července máme nový provozní řád schválený už právě pro veřejnost," řekl.

Celodenní vstupné na sluneční louku, kde bude i zóna se skákacími hrady a malými bazénky pro děti, bude stát 150 korun. Děti či senioři zaplatí 100 korun. Kapacitně omezený bude podle Korselta přístup do vnitřních částí areálu. „Do pětadvacítky se vejde v jeden okamžik 120 lidí. Takže to budeme muset nějakým způsobem hlídat a regulovat," uvedl.

V omezeném režimu bude plavecký areál přístupný do konce srpna. Co bude dál, zatím vedení města neví. „Jsou dvě varianty. Jedna je, že bude dokončená soutěž, začne předávání staveniště a velká rekonstrukce. Anebo se nepovede vysoutěžit, nepovede se získat dodavatele a pak budeme muset zahájit nějaké menší opravy, abychom případně, bude-li to potřeba, mohli otevřít zimní provoz," řekl Korselt. Předpokládá, že případný zimní provoz by začal od listopadu. „Budou se muset předtím udělat šatny a nějaké drobné úpravy. A budeme muset udělat nějakou příčku mezi pětadvacítkou a padesátkou, abychom netopili do celého prostoru. Padesátku neotevřeme, to je velmi komplikované. Tam budeme potřebovat víc času a víc peněz na její otevření," dodal jednatel městské společnosti.

Rekonstrukce bazénu patří mezi zakázky, jež město prověřuje v souvislosti s korupční kauzou, kdy mezi obviněnými je i bývalý náměstek primátora za ODS Petr Židek, který ji měl na starost. Výsledky kontroly projektové dokumentace by měla mít radnice v polovině července. Zároveň z opatrnosti hledá i nového administrátora soutěže. O zakázku projevilo zájem šest zájemců, nenižší cenu 748,8 milionu korun bez daně nabídla firma Metrostav DIZ a radní ji původně vyhlásili vítězem tendru. Kvůli námitkám vůči vítězné firmě ale museli radní tento výsledek před dvěma měsíci zrušit. Vypořádání námitek bude mít na starost nový administrátor.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky Bazén Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Svoboda

Ani mě moc nezájímá že pan Korselt je z TOP 09, ale co dělá pro to, aby se bazén co nejdříved otevřel.

Pondělí, 1. července 2024, 09:24Odpovědět

Liberecký bazén dočasně otevře část areálu veřejnosti. V tomto režimu bude bazén přístupný do konce srpna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.