Počasí dnes27 °C, zítra16 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Problém pro stavbu náplavky u krajského úřadu. Kraj musí po námitce znovu posoudit dodavatele

Stavba náplavky, kterou několik let plánuje Liberecký kraj na prostranství před úřadem, se zřejmě o něco zdrží. Důvodem je námitka nevybrané stavební firmy u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Stavět se mělo už na jaře, kraj nyní doufá, že stavba začne ještě v červenci.

Liberecký kraj dodavatelskou firmu vybral už na začátku roku. Ta měla náplavku za skoro 133 milionů korun dokončit. Jenže dorazila námitka. Podobně třeba jako u rekonstrukce libereckého bazénu.

„Vzhledem k námitce stavební firmy Gardenline, která byla účastníkem výběrového řízení, ale nevyhrála, jsme čekali na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. To jsme po čtyřech měsících obdrželi,“ řekl náměstek hejtmana Zbyněk Miklík (Piráti).

Podle rozhodnutí ÚOHS Liberecký kraj nedodržel zásadu transparentnosti, když posoudil podmínky účasti v zadávacím řízení u vybraného dodavatele jako splněné. „U jednoho z nabízených materiálů podle rozhodnutí ÚOHS není splněna minimální požadovaná hodnota parametru. Přesně se jednalo o kluznost dodávané žuly,“ dodal Miklík.

Kraj se proti rozhodnutí neodvolal a požádal vítěze – společnost CL-Evans, o doplnění informací. „V případě, že vítěz nebude schopen informace doplnit a požadované podmínky dostát, jsme připraveni uzavřít smlouvu s dalšími účastníky, a to podle toho, v jakém pořadí se umístili v rámci výběrového řízení,“ řekl náměstek.

Už na radě kraje 9. července chce jeho vedení schválit výběr dodavatele a ještě v letních měsících stavbu zahájit.

Podle hejtman Martina Půty (Starostové pro LK) ztratil kraj několik měsíců kvůli pomalému rozhodování ÚOHS. „Aktuální stav soutěžního práva, možností a vypořádávání námitek u veřejných zakázek mi vůbec nedělá radost. ÚOHS rozhodoval o námitkách více než čtyři měsíce, ztratili jsme tak důležitý čas v nejlepší stavební sezoně,“ uvedl.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky náplavka, liberecký kraj, liberec, úohs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problém pro stavbu náplavky u krajského úřadu. Kraj musí po námitce znovu posoudit dodavatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.