Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Zhoršenou kvalitu vody má pět přírodních koupališť v Libereckém kraji

Zhoršenou kvalitu vody má na začátku letních prázdnin pět přírodních koupališť v Libereckém kraji. U všech jde v tomto období o obvyklý stav. Vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Na třetím z pěti stupňů hodnocení jsou kvůli zvýšenému výskytu sinic Máchovo a Hamerské jezero na Českolipsku. Riziko zdravotních obtíží po koupání hrozí u vnímavých jedinců, mezi něž patří děti, těhotné ženy či alergici. Hygienici lidem doporučují, aby se po koupání v jezerech pokaždé osprchovali.

Na druhém stupni jsou rybník Bažantník v areálu kempu v Sedmihorkách v Českém ráji a na Českolipsku Černý rybník v areálu Autokempu Nedamov u Dubé a Velký zákupský rybník v Zákupech. Mírně zhoršenou kvalitu vody naznačuje její snížená průhlednost. Riziko zdravotních obtíží po koupání je sice malé, ale i pro tato přírodní koupaliště platí doporučení hygieniků, aby se lidé po vykoupání osprchovali.

Letos hygienici v kraji sledují kvalitu vody na 50 plochách, z toho 15 je přírodních koupališť, 13 je betonových nádrží a zbytek jsou umělá koupaliště.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhoršenou kvalitu vody má pět přírodních koupališť v Libereckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.