Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Nevyužívaný dům na náměstí ve Frýdlantu by se mohl změnit na taneční klub. Město hledá peníze

Už několik let je prázdný jeden z domů na náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantě. Kdysi v něm býval klub pracujících, poté pojišťovna. Nyní by mohl znovu ožít, město v něm chce vytvořit zázemí pro taneční klub. Fungovat by mohl v roce 2026, pokud se radnici podaří najít finance, které odhaduje na 3,1 milionu korun.

„Taneční klub CO Dance Company má dlouhodobě smůlu na prostory. V současné době děti trénují v jiném domě na náměstí, kde jsou ale prostory nedostačující. Přesunout rozvíjející se klub do objektu č.p. 74, kde pro ně vytvoříme ve druhém nadzemním patře vhodné zázemí, se nám zdá jako smysluplné využití objektu,“ řekl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka (ODS).

Město by zajistilo rekonstrukci, klub by pak převzal správu objektu. Podobně, jako hokejisté spravují zimní stadion, tenisté halu, fotbalisté fotbalová hřiště nebo posilovna Sokolovnu.

Město už na úpravě domu začalo pracovat. Má studii a rada města vybrala projektanta na zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu povolení. „V rámci stavby nedojde ke změně tvaru objektu, výměně venkovních výplní či jiných zásahů do obálky budovy. Stavební úpravy se budou týkat pouze dispozičních změn, doplnění dělících stěn uvnitř objektu, oprav podlah, oprav vnitřních omítek, doplnění keramických obkladů a podlahových krytin. Bude také řešena elektroinstalace s topením a hygienickým zázemím,“ uvedla vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Dana Kiliánová.

Po rekonstrukci vzniknou ve druhém patře tři taneční sály a dvě oddělená zázemí pro chlapce a dívky s uzamykatelnými skříňkami, umývárnami a toaletami. Počítá se také se šatnou na svrchní oděv, šatnou trenérů a recepcí.

Rekonstrukce by měla vyjít na 3,1 milionu korun a radnice chce peníze najít v rozpočtu. „Objekt jako takový je památkově chráněn, a tak bychom velmi rádi, aby jeho vnější vzhled korespondoval s historickým náměstím. Na doplnění fasády a obnovu střechy bychom chtěli získat dotaci. To už se ale jedná o jiný projekt, než je vnitřní přestavba domu,“ upřesnil starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky frýdlant, náměstí, taneční klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevyužívaný dům na náměstí ve Frýdlantu by se mohl změnit na taneční klub. Město hledá peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.