Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Liberecké hasiče opět potrápilo počasí. V pátek v noci nejčastěji řešili popadané stromy a odčerpávání vody

Hasiči v pátek vyjížděli kvůli počasí k padesáti případům napříč celým Libereckým krajem. Popadené stromy odstraňovali především na Českolipsku, v Holanech bylo zatopeno několik stanů v kempu. Páteční bouřka byla oproti té středeční podle mluvčí klidnější.

Spadlé stromy odstraňovali hasiči ve 21 případech a v devíti odčerpávali vodu ze zatopených míst. „V Holanech na Českolipsku zasahovala v zatopeném kempu místní jednotka dobrovolných hasičů, která vodu odčerpávala kalovým čerpadlem. Ve Skalici u České Lípy spadlý strom zastavil provoz na trati, z vlaku bylo evakuováno 30 lidí, nikdo se nezranil," uvedla mluvčí libereckých hasičů Eva Klímová.

Vydatné deště v Libereckém kraji zasáhly zejména Českolipsko a částečně Liberecko. „V těchto místech spadlo okolo třiceti milimetrů srážek. Nejvíce jich bylo v obci Mařenice, a to 61,5 milimetru," řekla ČTK Jana Ehertová z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Hodně vody měli v pátek také ve Višňové u Frýdlantu, kde naměřili 52,6 milimetru. Dnešek už bude na severu Čech podle Ehertové bez silných bouřek. V Libereckém kraji očekávají meteorologové zataženo až oblačno a na většině území déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty budou 22 až 25 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, počasí, hasiči, bouře, déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké hasiče opět potrápilo počasí. V pátek v noci nejčastěji řešili popadané stromy a odčerpávání vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.