Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Městský stadion v České Lípě se začne opravovat už na podzim. Rekonstrukce vyjde na padesát milionů

Bez zázemí na městském stadionu u Ploučnice budou muset českolipští sportovci vydržet rok. Oblíbené sportoviště totiž už v říjnu tohoto roku projde rozsáhlou opravou, uvedla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Zakázku vyhrála firma, která nabídla nejnižší cenu

Zhotovitelem rekonstrukce bude firma, která nabídla cenu zhruba o pět milionů než se původně předpokládalo. Firma SWIETELSKY stavební s.r.o. získala veřejnou zakázku s nabídkovou cenou 46,9 milionů korun včetně DPH.

„Z původního projektu, jehož náklady byly odhadnuty na dvanáct milionů, se stal projekt za necelých padesát milionů. Myslím ale, že je smysluplný a je dobře, že dáme fotbalové hřiště i atletický areál do pořádku, aby obě sportoviště mohly dobře sloužit další roky,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová (ANO). 

Fotbalové hřiště i atletický areál jsou v tristním stavu

Opravy se na městském stadionu dočká fotbalové hřiště a atletický areál. „Stavební práce započnou v říjnu letošního roku. První přijde na řadu osvětlení sportoviště, což jsou práce, které sportování nepřeruší. Na zimu i na jarní a letní část sezony se ale musejí sportovci přesunout jinam, protože se stavební práce rozjedou naplno,“ popsala radní Nela Cyrmon Theerová (ANO), která bude mít stavbu na starosti. 

Celkový stav travnatého fotbalového hřiště a atletického areálu na českolipském městském stadionu je podle radních špatný. „Na atletickém oválu jsou nerovnosti, které brání využívání této dráhy na vrcholové úrovni, zastaralé je také sportovní vybavení a systém závlahy. Předmětem zakázky je tedy kompletní rekonstrukce atletického areálu, fotbalového hřiště, systému automatické závlahy s drenážní soustavou a nové umělé osvětlení celého areálu," vysvětlila Kňákal Brožová.

Rekonstrukci pokryjí dotace

Na rekonstrukci město opakovaně žádalo o dotaci z Národní sportovní agentury. Finanční spoluúčast až do výše 40 milionů schválili českolipští zastupitelé na svém březnovém jednání. Město podalo také žádost o dotaci z dotačního fondu Libereckého kraje. 

„Byli bychom rádi, kdybychom dotaci získali, protože město naší velikosti mnoho dotačních možností nemá. Tuto rekonstrukci jsme ale připraveni financovat i kompletně z vlastních zdrojů, pokud žádost o dotaci nebude úspěšná. Navíc, tato oprava je jen první etapou. Jednáme s kluby o navazujících potřebných stavebních pracích a domluvili jsme se na vypracování studie kompletní revitalizace sportoviště včetně přilehlých ploch a parkoviště. Vše samozřejmě budeme realizovat postupně, aby opravy ovlivnily fungování sportovních klubů co nejméně to bude možné,“ doplnila starostka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, stadion, sport, rekonstrukce, atletika, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městský stadion v České Lípě se začne opravovat už na podzim. Rekonstrukce vyjde na padesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.