Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Čeká nás tropický víkend. Hned po něm se v Libereckém kraji ochladí

Předpověď počasí pro Liberecký kraj naznačuje slunečný a teplý víkend, před očekávaným mírným ochlazením v příštím týdnu.

Páteční počasí přinese polojasné až téměř jasné nebe s teplotami dosahujícími 27 až 30 °C. „V horských oblastech se očekávají teploty mezi 21 a 24 °C,“ uvádí na webu meteorologů Imrich Drapák. Vítr zůstane slabý a proměnlivý, s rychlostí do 4 m/s, směřující převážně od severovýchodu.

Sobota přivítá obyvatele kraje jasným až polojasným počasím. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 13 °C, zatímco denní maxima mohou stoupnout až na 31 °C. Podobně jako v pátek, očekává se slabý proměnlivý vítr.

„Neděle zůstane jasná a teplá s minimálními nočními teplotami od 18 do 14 °C a maximy až 33 °C,“ dodává Drapák. Odpoledne a večer se od západu začne zvyšovat oblačnost. Vítr zesílí na mírný jihovýchodní směr s rychlostí 2 až 6 m/s.

Příští týden přinese mírné ochlazení s průměrnými teplotami kolem 25 °C. Předpověď naznačuje více oblačnosti a občasné přeháňky, což přinese osvěžení po teplém víkendu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČHMU, předpověď, meteorolog, léto, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás tropický víkend. Hned po něm se v Libereckém kraji ochladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.