Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Zhoršenou kvalitu vody má v Libereckém kraji šest přírodních koupališť

Zhoršenou kvalitu vody má v Libereckém kraji šest přírodních koupališť. Ve třech případech je to kvůli sinicím, tři mají sníženou průhlednost. Vyplývá z údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Na třetím z pěti stupňů hodnocení jsou kvůli sinicím Máchovo a Hamerské jezero na Českolipsku a také rybník Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji. Riziko zdravotních obtíží po koupání je u vnímavých jedinců, k nimž patří děti, těhotné ženy nebo alergici. Hygienici proto lidem doporučují, aby se vždy po koupání v těchto nádržích osprchovali.

Na druhém stupni jsou přírodní koupaliště v Českém Dubu na Liberecku, Černý rybník v areálu Autokempu Nedamov u Dubé a Velký zákupský rybník v Zákupech na Českolipsku. Mírně zhoršenou kvalitu vody v těchto nádržích značí zakalená voda. Riziko zdravotních obtíží je sice malé, ale i pro tato místa platí doporučení hygieniků ohledně sprchování po každém vykoupání.

Letos hygienici v Libereckém kraji sledují kvalitu vody na 50 plochách, z toho 15 je přírodních koupališť, 13 je betonových nádrží a zbytek jsou umělá koupaliště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhoršenou kvalitu vody má v Libereckém kraji šest přírodních koupališť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.