Na hudební festival Benátská o víkendu vyrazili taky hygienici. Ti se zaměřili na kontroly stánků s občerstvením. Zkontrolovali jich celkem sedmadvacet a u třech z nich našli nedostatky.
Hygieniky zajímalo především to, jak se ve stáncích potraviny skladují. Hodnotili ale také samotnou přípravu jídel ale i osobní hygienu personálu. A kontroly dopadly dobře, ze sedmadvaceti provozovatelů našli nedostatky u třech z nich.
„Zjištěné nedostatky v podobě neoznačených rozpracovaných polotovarů, které nebyly vhodným způsobem označeny datem výroby a datem spotřeby, konkrétně masový polotovar učený na grilování a kynuté těsto na trdelník, a dále porušení teplotního řetězce stanoveného výrobcem, který potravinu vyrobil, dodatečně zamrazené klobásy, budeme se třemi provozovateli řešit ve správním řízení,“ uvedla Alena Patková z odboru hygieny výživy předmětů běžného užívání.
Hygieniky zajímala také pitná voda. U ní nezjistili hygienici žádný problém.
Hudební festival Benátská! se konal potřicáté. Do veseckého areálu na něj přišlo 41 tisíc lidí, hlavním hvězdami festivalu byly zpěvačka Suzi Quatro a kapely Slade a Scooter.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.