Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

O uzavřenou pobočku České pošty ve Vesci není ani po slevě zájem

O uzavřenou pobočku České pošty v liberecké čtvrti Vesec není ani po slevě zájem. Vyvolávací cenu pošta snížila v květnu z původních 8,7 milionu korun zhruba o desetinu na 7,83 milionu, kupec se ale stále nenašel. Další kolo mělo být ve středu 7. srpna, nikdo ale v zákonné lhůtě nesložil požadovanou kauci 783 tisíc korun, dražit se tak nebude. Česká pošta už vyhlásila nové kolo na 4. září se stejnou cenou.

V Libereckém kraji je pobočka ve Vesci první z loni uzavřených poboček, kterou Česká pošta nabídla. Dům stojí u hlavní silnice vedle základní školy u autobusové zastávky. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je objekt zachovalý. Zájemce o dražbu musí do 26. srpna složit kauci.

Nově teď Česká pošta nabízí také budovu uzavřené pobočky v liberecké čtvrti Františkov, za dům na pozemku o rozloze zhruba 280 metrů čtverečních chce 7,9 milionu korun. Patrový dům s obytným podkrovím je přes 90 let starý a podle znalce potřebuje rekonstrukci, větší obnovou prošel naposledy před 30 lety. Budova stojí nedaleko školy na nároží u rušné Švermovy ulice, z velké části je prázdná, pronajatý je byt 3+1 v podkroví a také část prvního patra. Případný zájemce musí do pondělí 5. srpna složit kauci 790 tisíc korun, samotná elektronická aukce se uskuteční ve čtvrtek 15. srpna.

Česká pošta loni v červenci kvůli úsporám zrušila v zemi téměř 300 poboček, zůstalo jich 2900, propustila zhruba 1500 lidí. Pošta argumentovala tím, že zájem o tradiční poštovní služby klesá, snížením počtu poboček i propuštěním části zaměstnanců zmírnila svou ztrátu. V Libereckém kraji skončilo na začátku loňských prázdnin 13 poboček, nejvíc v krajském městě, kde jich pošta zavřela šest včetně druhé největší v OC Globus. O tři pošty přišla Česká Lípa, dvě skončily v Jablonci nad Nisou a po jedné zavřeli v Turnově a Rokytnici nad Jizerou. V nabídce jsou zatím jen pošty v Liberci.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením České pošty

Štítky ČR, reality, internet, pošta, aukce, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěpánka Kašparová

Dle mého názoru by budovy pošt mělo koupit město, samozřejmě cena je přemrštěna, zvláště s ohledem na možná nějakou původní pořizovací cenu, nebo jestli to byly budovy původně státu, netuším. Ovšem pošty jsou dobře dostupné, zejména v blízkosti základních škol, prosto by se budovy mohly použít na třídy pro žáky se speciálními potřebami, volnočasové aktivity, kroužky nejen pro běžné děti, ale i ty co mají svá specifika a v běžném kolektivu neobstojí, tyto ději mají v Liberci takřka nulové možnosti... Dalo by se vytvořit polyfunkční centrum, podpořit zázemím spolky, sousedská setkání, nabídnout dětem dětem, teenagerům nějaké rukodělné kurzy, naučit věci potřebné pro běžný život. Prostor pro terapeuty, psychology atp., dalo by se jistě vymyslet něco potřebného a užitečného pro místní obyvatele, aby se jim ve své čtvrti líbilo! Není jistě potřeba stavět opět předražené byty, kterých je a bude ještě v Liberci skutečně mnoho, ovšem nikoli pro kdekoho, nikoli pro běžné rodiny... Vznikají místní komise při SML pro jednotlivé čtvrti , tak by si vesečtí neměli nechat uniknout takovou příležitost!! Nějakého developera z Prahy potřeby místních lidí absolutně nezajímají , jen jak vydělat kačky! :-( Bohužel až v budoucnu bude potřeba nějaký typ školy či služby, nebude kde v našem městě brát, protože developeři, jak se zdá, jsou novodobí spasitelé rozpočtu města, naše daně nestačí, nebude už co prodat. Chybí mu vize, kudy má Liberec směřovat, nejsme Praha nebo Hradec! Využijme našeho potenciálu, nebuďme slepí k hodnotám, co tohle město má, co naši předci vybudovali, zajímejme se o dění, nebuďme ovce, abychom po pár letech museli spást, co někdo v opojení čtyřleté moci vymyslel a bohužel i prosadil...Vesečtí a nejen vy , bděte! :-)

Pátek, 2. srpna 2024, 12:04Odpovědět

O uzavřenou pobočku České pošty ve Vesci není ani po slevě zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.