Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Náplavku před krajským úřadem nakonec postaví jiná společnost. Firma CL-EVANS odstoupila

Mimořádně se musela sejít rada kraje kvůli výstavbě náplavky před krajským úřadem. Vybraný vítěz – společnost CL-EVANS, totiž od veřejné zakázky odstoupila. Vedení kraje tak vybralo druhého v pořadí – firmu Gardenline. Ta náplavku postaví za necelých 142 milionů.

Rekonstrukce náplavky přitom měla začít už na jaře. Jenže přišla námitka na vítěze tendru, kterým je CL-EVANS. Tu se podařilo vypořádat, jenže společnost odstoupila a po výběru Gardenline běží další patnáctidenní lhůta na podání dalších námitek.

 „Rozhodnutí firmy CL-EVANS o odstoupení z veřejné zakázky musíme respektovat. Pevně věřím, že v námitkové lhůtě, která činí 15 dnů, již nebudeme řešit žádné další komplikace a s nově vybranou společností Gardenline podepíšeme smlouvu ve druhé polovině srpna letošního roku,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Původně přitom kraj vítěznou firmu vybral už začátkem ledna. „Po námitce jsme čekali na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže čtyři měsíce. Mrzí mě, že veřejní zadavatelé nemohou kvůli zákonu rozhodovat u zakázek pružně a rychle. Jsou totiž vázáni zdlouhavostí a nepružností celého procesu. Výběr dodavatele na stavbu náplavky je toho typickým příkladem. Utíkají nám kvůli tomu termíny a možnosti, jak zahájit stavbu,“ dodal.

CL-EVANS sice zakázku vyhrál, jenže právě kvůli prodlužování jejího zahájení odstoupil. Podle kraje zdůvodnila svoje rozhodnutí tím, že kvůli prodlužování zadávacího řízení by stavěla mimo vhodnou stavební sezonu a již má jiné zakázky.

Podle náměstka hejtmana Zbyňka Miklíka (Piráti) už by se ale projekt neměl dál zpozdit. „Odstoupením původního vybraného dodavatele nedošlo k ovlivnění prvotního pořadí nabídek, a tak nebyl důvod provádět nové hodnocení, což by celý projekt ještě více zpozdilo. Všechny ostatní podmínky smlouvy zůstávají, firma Gardenline bude mít 330 dnů na dokončení stavby,“ uvedl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky náplavka, liberecký kraj, liberec, úohs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náplavku před krajským úřadem nakonec postaví jiná společnost. Firma CL-EVANS odstoupila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.