Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Horké dny prověřily koupaliště v České Lípě, návštěvnost přesáhla i 1600 lidí

Horké dny prověřily nové koupaliště, které v České Lípě otevřeli prvního června. Už dvakrát se letos denní návštěvnost areálu dostala přes 1600 lidí, okamžitá kapacita je přitom nastavena na 855 návštěvníků, řekla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. Nové koupaliště vybudovalo město za 300 milionů korun v sousedství přírodní nádrže v Dubici, stavbu financovala Česká Lípa ze svého, bez dotací.

„Největší nápor zažívá koupaliště v tropických dnech, poprvé to bylo hned první prázdninovou sobotu 29. června, kdy se na koupališti protočilo za celý den 1669 lidí," doplnila Kňákal Brožová. Hranici 1600 lidí přesáhla návštěvnost také 21. července, kdy si vstupenku koupilo 1659 lidí. Třetí nejvyšší návštěvnost byla ve středu, v poslední červencový den se přišlo na koupaliště osvěžit 1575 návštěvníků. V horkých dnech tak provozovatel doporučuje si obsazenost areálu ověřit na webu.

Česká Lípa je s 37 tisíci obyvateli třetím největším městem Libereckého kraje, koupaliště tam léta chybělo, o jeho vybudování se diskutovalo 30 let. Bazén s brouzdalištěm, atrakcemi a tobogánem postavilo sdružení firem Metrostav DIZ a CL-Evans vedle zatopeného lomu v části Dubice, v němž je kvůli přemnoženým sinicím už léta koupání zakázané. Vodu se tam nedaří vyčistit. Koupaliště nepoužívá vodu z Dubice, bazény jsou zásobovány vodou z vlastního vrtu.

Projekt zpracovala společnost Centroprojekt Group, která v minulosti spolupracovala na koupalištích a akvaparcích v Pasohlávkách, Hradci Králové, ale také na Slovensku v Popradu nebo v chorvatské Poreči. Do budoucna chce radnice doplnit stání pro karavany, v plánu je také solární elektrárna, která zároveň zastíní parkoviště. Celodenní pobyt na koupališti přijde v sezoně dospělé na 150 korun, studenty a seniory na 110 korun a děti do 110 centimetrů a postižené na 50 korun. V nabídce je zvýhodněné rodinné vstupné a také permanentky.

Většina návštěvníků je podle Kňákal Brožové s koupalištěm spokojena, dvouměsíční provoz ale ukázal i některé slabiny areálu. Přibyla tak další lehátka, odpadkové koše nebo lavičky a také zastínění. Na základě poptávky návštěvníků se rozšířily i možnosti občerstvení, přibyly obložené zchlazené bagety nebo ovocné misky. V areálu jsou i další stánky s občerstvením směrem ke 3D bludišti a také na zadní louce.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením města Česká Lípa

Štítky ČR, počasí, rekreace, koupaliště, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horké dny prověřily koupaliště v České Lípě, návštěvnost přesáhla i 1600 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.