Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

S Chrastavou se po 11 letech rozloučil oblíbený farář Radek Vašinek, byl převelen do Prahy

Po jedenácti letech se minulý týden s Chrastavou rozloučil tamní farář Radek Vašinek. Církev ho převelela do Prahy. Chrastava zůstává bez stálého faráře.

„U církve to máme tak trochu jako vojáci. Pořád máme banánové krabice za komínem a jsme k dispozici svému šéfovi, panu biskupovi, který když zavelí, musíme jít. A nyní mě potřebují v Praze, proto se loučím s milovanou Chrastavou, kde jsem bez jednoho měsíce sloužil krásných 11 let,“ vysvětluje oblíbený farář Radek Vašinek. V hlavním městě bude působit v kněžském semináři, což je vzdělávací instituce pro budoucí kněze.

„Pro nás je to nepříjemná věc, pan farář byl přeložen za to, že je vynikající. Víme, že často jezdil do Vatikánu a že působí u církevního soudu, kde se zabývá hlavně manželskými kauzami. Chrastava bude na Radka Vašinka vždy ráda vzpomínat, vždyť s námi ušel kus své životní cesty, a byl zde velmi oblíbený,“ říká starosta Chrastavy Michael Canov

Chrastava nově zůstane bez stálého faráře. „Bohužel mě na faře nikdo nevystřídá. I církev se totiž potýká s personálními těžkostmi. Materiální správu tedy přebírá laik, nikoli kněz. Duchovní správu pak převezmou bratři - otcové františkáni, kteří budou dojíždět z Liberce. Tento systému tu byl do doby, než jsem před 11 lety nastoupil já a teď v něm bude církev pokračovat,“ uzavírá dnes už bývalý chrastavský farář Radek Vašinek.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Zahurancová, Romana Prošková

Štítky farář, služba, kněz, Chrastava, církev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Chrastavou se po 11 letech rozloučil oblíbený farář Radek Vašinek, byl převelen do Prahy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.