Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Liberecká zoo slaví 120. narozeniny. Na čtvrtek připravila speciální program a zvýhodněné vstupné

Liberecká zoologická zahrada oslaví ve čtvrtek 8. srpna 2024 své 120. narozeniny a pro návštěvníky si na tento den připravila řadu akcí a také zvýhodněné vstupné 120 korun za osobu. Chystá i speciální historické komentované prohlídky zahrady.

„Liberecká zoologická zahrada má nejdelší historii ze všech zoo v Čechách i na Moravě. Oficiálně byla založena v roce 1904, její příběh sahá ale ještě hlouběji,“ říká mluvčí zoo Barbara Tesařová. Za přímého předchůdce liberecké zoo lze totiž považovat ptačí park, který v roce 1895 otevřeli na Perštýně nadšenci z Ornitologického spolku pro severní Čechy. Ptačí park se brzy stal oblíbeným místem dospělých i dětí, což vedlo k ambicióznějším plánům, které se podařilo naplnit už za pár let. „V roce 1902 byla postavena voliéra v městském parku, a o dva roky později byl v údolí za Labutím jezírkem založen takzvaný Tierpark. A právě tehdy se začala psát historie liberecké zoo,“ dodává mluvčí.

Zahrada si u příležitosti narozenin připravila pro návštěvníky řadu atraktivních lákadel. Speciální program začne už u vstupu, pro všechny návštěvníky bude totiž platit celý den symbolické vstupné 120 korun. „Centrum dění pak bude hned na louce za vchodem. Kromě menší výstavy dobových fotografií, kde si návštěvníci budou moci připomenout, jak zoo dříve vypadala, bude připraven i stánek s dalšími informacemi nejen z historie zoo. Zájemci se budou moci vyfotit v historickém fotokoutku, nebudou chybět ani stanoviště pro nejmenší s malováním na obličej. Během dne se budou od 10.30 a od 14 hodin konat také komentované prohlídky zaměřené na historii zoo. Koho více zajímá budoucnost zahrady, může se s naším průvodcem projít v pravé poledne po území, kde se plánuje další část zahrady Údolí ohrožené divočiny,“ popisuje program Barbara Tesařová. Oslavy jsou v Zoo Liberec naplánovány od 10 do 15 hodin.

K narozeninám si pak zoo nadělila i novou hru pro návštěvníky nazvanou Detektivem v zoo. „Samoobslužná detektivní pátrací hra umožní zažít prohlídku liberecké zoo trochu jinak. Na malé i velké návštěvníky díky ní čeká několik zastavení, na kterých mohou vyřešit s využitím pomůcek tajemnou záhadu. Hru mohou hrát jednotlivci i skupiny a připraveny jsou dvě kategorie obtížnosti. Všechny potřebné pomůcky lze zakoupit jako sadu na pokladně zoo. Cena jedné obálky je 50 korun,“ dodává mluvčí zoo. Hra není záležitostí jednoho dne oslav. Návštěvníkům bude k dispozici od čtvrtka už každý den.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Liberec, ZOO Liberec

Štítky zoo, narozeniny, Liberec, výročí, zvířata, oslavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoo slaví 120. narozeniny. Na čtvrtek připravila speciální program a zvýhodněné vstupné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.