Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Janek Ledecký, den piva, pouti nebo stand-up komici

Zajímavý a pestrý program pro malé i velké nabízí od pátku 9. do neděle 11. srpna Liberecko. Podívejte se, co je pro vás připraveno a vyberte si dle svých zájmů a dle nálady. Vyrazit můžete na Svatovavřineckou pouť na Dlouhý Most či do Chrastavy, na Den Svijanského piva, do Frýdlantu na jazzový průvod a festival Frýdlantsko Franze Kafky nebo se vydejte na Den a noc na Jizerce či 25. Jindřichovické dny s bohatým programem.  

Pátek 9. srpna 2024

Před Domem kultury Liberec začal ve 14 hodin Den Svijanského piva. Letos jde už o 25. ročník akce a vstup na ní je zdarma.

V 16:30 hodin odstartuje na Nám Dr. E. Beneše v Liberci Letní koncert Rádia Blaník, který přiveze hvězdy české hudební scény. Vystoupí Janek Ledecký, Monika Absolonová, Vojta Nedvěd, Děda Mládek Illegal Band a kapela Rádia Blaník. Vstup je zdarma.

V pátek i v sobotu je pro vás v Jidřichovicích pod Smrkem v rámci 25. ročníku Jindřichovických dnů připraven bohatý kulturní i sportovní program opravdu pro všechny generace. Koncerty, pohádky, soutěž siláků, ohňová show, fotbalový turnaj, soutěž o nejlepší štrůdl nebo projížďka Jindřichovickým expresem a ohňostroj. Páteční program je připraven v kulisách zříceniny kostela sv. Jakuba, sobotní na fotbalovém hřišti. Vstup je zdarma.

Do Paláce Liebieg v Liberci můžete v pátek zajít na talkshow stand-up komika Lukáše Pavláska, nazvanou Planeta slepic. Začátek je v 19.00 hodin.

Muza – Severočeské muzeum v Liberci připravilo na páteční večer od 19 do 22 hodin Open air tančírnu na schodech u muzea. Vstup je zdarma.

Sobota 10. srpna 2024

Program pro děti připravila na sobotu Liberecká výšina. Od 12 hodin láká dílničky, malování na obličej a přiletí i papoušek Dáša. V 15 hodin vystoupí na Velkém sále Honza Popleta. Akce se koná za každého počasí. Vstupné je 250 korun za rodinu (max 3 osoby, každé další dítko 50 Kč).

Bohatý program připravil na sobotu Liberecký zámek. Komentované prohlídky (15 – 20 hodin), výstupy na zámeckou věž (15 – 20 hodin) a také koncert v kapli od 17 hodin. Tentokrát zahrají Radka Černíková, Vladimír Kořán a Šárka Venclová. Bezplatné vstupenky na koncert je třeba si z kapacitních důvodů zarezervovat online přes www.evstupenka.cz nebo na recepci Paláce Liebieg.

V Liberci pokračují v sobotu prázdninové jízdy historické tramvaje, která vyjíždí z terminálu MHD ve Fügnerově ulici. Linka č. 1 jezdí na trase: Viadukt - Rybníček - Lidové sady, ZOO. Jízdné se platí ve vozidle (pouze v hotovosti).

Palác Liebieg zve v sobotu od 17 hodin na loutkovou pohádku Jak chodil Kuba za Markytkou. Představení pro nejmenší diváky se uskuteční na nádvoří Paláce Liebieg ve spolupráci s Naivním divadlem Liberec.

Na náměstí Dr. E. Beneše si můžete od 20 hodin užít představení Divadla Kampa Edith Piaf: Dnes nechci spát sama. Šansonové písně Edith Piaf i její životní příběh inspirují k interpretaci mnoho hudebních, divadelních i filmových tvůrců.

Kulturní centrum Vratislavice 101010 zve v sobotu od 19:30 hodin na koncert legendární liberecké formace Exil 51 – Legendy vrací úder. Open-air akce je připravena v atriu kulturního centra, v případě velmi nepříznivého počasí se koncert přesune do hlavního sálu.

V kostele svatého Antonína Paduánského v Bedřichově pokračuje v sobotu od 19 hodin koncertem kapely 20 deka duše – Vladimír Mišík Revival Band Bedřichovské hudební léto.

Obec Dlouhý Most zve na Svatovavřineckou pouť. Její součástí bude od 15 do 17 hodin v kostele sv. Vavřince poutní mše svatá, od 20 hodin se na zahradě restaurace U Loterie můžete těšit na živou hudbu Duobandu Petra Voslaře.

V osadě Jizerka začíná v sobotu ve 13 hodin akce Den a noc na Jizerce. Letos je spojená s oslavou výročí 15 let od vyhlášení Jizerské oblasti tmavé oblohy a 30 let od založení Muzea Jizerských hor ČSOP Jizerka.

V Eurocentru v Jablonci nad Nisou pokračuje v sobotu od 10 do 18 hodin prodejní výstava bižuterie a skla spojená s módními přehlídkami Křehká krása. V neděli je její otevírací doba od 10 do 16 hodin.

Také v Chrastavě si můžete v sobotu, ale i v neděli užít Svatovavřineckou pouť a to na louce u hasičského muzea.

Ve Frýdlantě začíná v sobotu 41. Letní jazzová dílna Karla Velebného a opět jí zahájí frekventanti ve své vlastní režii Dixielandovým průvodem Frýdlantem. Ten vyjde v 18 hodin z rohu ulic Karla Velebného a Holečkova a projde městem do restaurace Beseda. Připojit se může každý, kdo má rád jazz.

V částečně rekonstruovaných konírnách Státního hradu a zámku Frýdlant bude v sobotu zahájen festival Frýdlantsko Franze Kafky. Akce začíná v 18 hodin a slibuje například vystoupení Krátkého a úderného divadla a Big´O´Bandu Marka Ottla, Stand-up komediální show Na Stojáka s Ester Kočičkovou nebo Ivou Pazderkovou či koncert slovenské zpěvačky Katarzia. Vstup je zdarma.

Na zámku Lemberk můžete v sobotu a v neděli vystoupat na mimořádně zpřístupněnou středověkou věž s vyhlídkou po okolí zámku. Věž je přístupná od 9 do 16:30 hodin.

Neděle 11. srpna 2024

Nedělní program na náměstí Dr. E. Beneše potěší příznivce dechovek. V rámci Vackova léta proběhne od 17 hodin tradiční přehlídka dechovek z našeho regionu. Vystoupí Táboranka z Košťálova, Jablonečanka, Dechová hudba Jaroslava Kužela a Broďanka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky kultura, víkend, tipy na víkend, koncert, historická tramvaj, děti, zábava, památky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Janek Ledecký, den piva, pouti nebo stand-up komici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.