Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Hrad Valdštejn zve dnes a zítra na Historické slavnosti. Slibují program napříč staletími

Program pro malé i velké nazvaný Historické slavnosti má dnes a zítra připraven hrad Valdštejn u Turnova. Začíná vždy v 11 hodin a končí úderem 16 hodiny. Návštěvníci se mohou těšit na šermířská vystoupení s příběhem o Albrechtovi z Valdštejna, historické tance, oděvy, zbroj nebo dobovou hudbu. Prohlédnout si také mohou celý areál hradu včetně interiérů.

„Historické slavnosti jsou na Valdštejně další z řady víkendových akcí. Pro příchozí jsme v rámci nich připravili program napříč staletími, který je provede cestou od gotiky přes renesanci až do 19. století. Lidé se mohou těšit například na šermířská divadelní představení skupiny Bibus Spiritus, které letos vedle hry Valdštejnova smrt, pojednávající o posledních momentech nejslavnějšího majitele hradu, představí i téma z gotické Anglie, konkrétně Válku růží. Nebude chybět ani historická hudba v prostoru kaple sv. Jana Nepomuckého. V sobotu vystoupí duo Adamant s výběrem keltských, irských a renesančních písní. Neděle nabídne kytarové koncerty s historickým nádechem,“ vybírá z programu Historický slavností mluvčí hradu Valdštejn Radim Štícha.

Romantické období 19. století navodí v sobotním programu ukázky dobových tanců v režii liberecké skupiny The Wings, která v každém vystoupení zároveň představí tehdejší módu. „Naopak středověké civilní a vojenské odívání bude možné zhlédnout v neděli, kdy jí přítomným v malé přehlídce odprezentuje skupina scénického šermu Legenda Aurea,“ doplňuje Radim Štícha.

Návštěvníci si vedle bohatého dvoudenního programu mohou projít i celý areál hradu, včetně interiérů. Během nedělního programu bude vystavena historická zbroj a civil. Vstupné na akci je v rámci prohlídky hradu. To činí 130 korun pro dospělého, pro děti, studenty s platným studentským průkazem, držitele ZTP a ZTP/P a seniory pak 80 korun. Využít lze i rodinného vstupného, které je 300 korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením hradu Valdštejn

Štítky kultura, historie, Valdštejn, Turnov, slavnosti, turismus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Valdštejn zve dnes a zítra na Historické slavnosti. Slibují program napříč staletími  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.