Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Bývalou pobočku na Františkově se České poště podařilo prodat hned napoprvé

Zatímco uzavřenou pobočku v liberecké čtvrti Vesec se České poště nedaří prodat ani po slevě, pobočku ve Vojanově ulici v Liberci - Františkově se podařilo prodat hned napoprvé. V elektronické aukci ji dnes zájemce vydražil za vyvolávací cenu 7,9 milionu korun, uvedl mluvčí České pošty Ivo Vysoudil. Jde o druhou ze 13 loni uzavřených poboček v Libereckém kraji, kterou Česká pošta v aukci nabídla.

„V prodané nemovitosti je část prostor pronajata formou nájemní smlouvy, kde práva a povinnosti přecházejí na nového majitele. Nyní bude po vypořádání kupní ceny uzavřena kupní smlouva a proveden vklad do katastru nemovitostí," doplnil Vysoudil. Kdo objekt získal pošta sdělit nemůže. Liberecká radnice se do licitace nezapojila, vyvolávací cena byla podle primátorova náměstka Adama Lenerta (ANO) vysoká, město bylo ochotno dát za dům maximálně pět milionů korun.

Pobočka na Františkově je jednou ze šesti, které Česká pošta v Liberci zavřela. Stojí na pozemku o rozloze zhruba 280 metrů čtverečních. Patrový dům s obytným podkrovím je přes 90 let starý a podle znalce potřebuje rekonstrukci, větší obnovou prošel naposledy před 30 lety. Budova stojí nedaleko školy na nároží u rušné Švermovy ulice, z velké části je prázdná, pronajatý je byt 3+1 v podkroví a také část prvního patra.

Opakovaně vyhlásila Česká pošta aukci uzavřené pobočky ve Vesci. Vyvolávací cenu snížila z původních 8,7 milionu korun zhruba o desetinu na 7,83 milionu, kupec se ale stále nenašel. Další kolo mělo být 7. srpna, nikdo ale v zákonné lhůtě nesložil požadovanou kauci 783 tisíc korun. Další kolo se tak uskuteční 4. září. Dům stojí u hlavní silnice vedle základní školy u autobusové zastávky. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře, i on ale potřebuje rekonstrukci.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením České pošty

Štítky ČR, reality, internet, aukce, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalou pobočku na Františkově se České poště podařilo prodat hned napoprvé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.