Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Noční liják zvedl hladiny toků na Frýdlantsku. Bulovku zasáhla přívalová povodeň

Noční bouře s vydatným lijákem zasáhly v Libereckém kraji především Frýdlantský výběžek. Tamní toky se rozvodnily, Bulovku zasáhla přívalová povodeň. Situace už se uklidňuje, druhý stupeň povodňové aktivity byl dopoledne na Řasnici ve Frýdlantu.

„Bouřky, které se nad ránem přehnaly přes Liberecký kraj, se nejvíce dotkly Frýdlantska. Obec Bulovka zasáhla přívalová povodeň. Vodní tok kulminuje, sčítají se škody, v tuto chvíli máme informaci, že událost je bez zranění. V lokalitě zasahujeme a situaci monitorujeme,“ uvedla ve středu ráno mluvčí krajských hasičů Jaroslava Benešová.

Profesionální a dobrovolní hasiči v ranních hodinách postupně evakuovali celkem dvanáct lidí. „Někteří se již vrátili zpět do svých domovů," dodala později.

Bulovský potok má přitom v těchto dnech jen několik centimetrů. Během pár desítek minut se pak hladina zvedla na skoro 180 centimetrů a byl vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity. Prvního stupně povodňové aktivity dosáhla také Nisa v Liberci. Druhý stupeň pak ve středu dopoledne zůstával na Řasnici ve Frýdlantu.

Hasiči řešili i další události spojené s lijákem, hned několik výjezdů bylo například ve Frýdlantu, kde voda zatopila několik sklepů a v dalších obcích na Frýdlantsku. Celkem měli v Libereckém kraji dosud dvacet výjezdů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením HZS LK

Štítky počasí, povodeň, liják, bouřka, liberecký kraj, bulovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční liják zvedl hladiny toků na Frýdlantsku. Bulovku zasáhla přívalová povodeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.