Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Liberec plánuje přesun cyklostezky u stadionu. Náklady radnice odhaduje až na 17 milionů korun

Město Liberec plánuje změnit trasu cyklostezky u stadionu U Nisy. Při zápasech je totiž cyklostezka zavřená, a proto se město rozhodlo vybudovat přeložku z pravého na levý břeh Nisy. V plánu jsou dvě varianty a náklady radnice odhaduje až na 17 milionů korun.

Liberec chce změnit trasu cyklostezky u fotbalového stadionu U Nisy. Cílem je, aby cyklisté a pěší mohli tento úsek využívat i při domácích zápasech prvoligového Slovanu. Nyní je při každém fotbalovém utkání tato část cyklostezky uzavřená, neboť vede pod jednou z tribun stadionu. Náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj) odhaduje, že přeložku cyklostezky začnou stavět nejdřív za tři roky. „Chceme připravit projekt pro další vedení města," řekl Janďourek.

Cyklostezka podél řeky Nisy vede z centra města přes Růžodol do Stráže nad Nisou. Úsek kolem stadionu patří mezi nejvyužívanější a vybudování přeložky z pravého na levý břeh Nisy radnice odhaduje na 12 až 17 milionů korun. Podle schváleného záměru bude město v rámci projektové přípravy posuzovat dvě varianty.

První možností je vybudování 830 metrů dlouhého úseku od křižovatky s Londýnskou ulicí a druhá varianta počítá s 650metrovým úsekem od přítoku Jizerského potoka, který je nedaleko fotbalového stadionu. Nevýhodou první varianty je, že cyklisté budou muset jezdit přes most po dopravně frekventované Londýnské ulici. Nevýhodou druhé jsou zhruba o pět milionů korun vyšší náklady, neboť bude nutné postavit malý most přes Nisu u přítoku Jizerského potoka.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se souhlasem města Liberec

Štítky Liberec, cyklostezka, stadion U Nisy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec plánuje přesun cyklostezky u stadionu. Náklady radnice odhaduje až na 17 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.