Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Hasiči na Turnovsku zachránili muže i psa ze skály

Nedělní procházka se zkomplikovala turistům na Turnovsku. Jejich pes spadl do skalní štěrbiny a uvízl. Ve snaze o záchranu psa na skálu slezl i jeho majitel. Oba byli hasiči bezpečně zachráněni.

Nedělní odpoledne se zkomplikovalo turistům, kteří se procházeli po Angrově stezce v Karlovicích – Sedmihorkách na Turnovsku. Jejich pes spadl do skalní štěrbiny a uvízl. Ve snaze o záchranu zvířete za psem na skálu slezl jeho majitel. Ani ten se však následně nemohl dostat bezpečně dolů. 

„Událost byla oznámena na tísňovou linku před 17. hodinou. Operační důstojník na místo události vyslal turnovské profesionální hasiče, hasiče – lezce z centrální hasičské stanice v Liberci a dobrovolné hasiče z Karlovic,“ informoval HZS Libereckého kraje.

Nejprve hasiči zachránili psa. Následně zajistili také muže do záchranného trojúhelníku a bezpečně se ním slanili. „Jeden ze zasahujících hasičů – lezců z liberecké stanice se shora slanil přibližně 10 metrů za zachraňovaným zvířetem a mužem,“ dodal HZS Libereckého kraje. Celý hasičský zásah trval přibližně dvacet minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se souhlasem HZS Libereckého kraje

Štítky Turnovsko, Sedmihorky, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Turnovsku zachránili muže i psa ze skály  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.