Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tipy na výlety v Krkonoších – magické výhledy i zapadlí vlastenci

PR článek

Krkonoše, majestátní pohoří rozkládající se na severu České republiky, jsou jedním z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších míst v zemi. Tento národní park, který se pyšní nejvyšší horou České republiky – Sněžkou, je ideálním cílem pro všechny milovníky přírody, turistiky a letního dobrodružství.

„Naše nejvyšší hory uspokojí svou nabídkou jak náročného a velmi výkonného turistu, tak také toho, koho zajímá historie či tradiční řemesla. Celá rodina tu najde příležitosti pro trávení zajímavé dovolené,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sněžné jámy, nacházející se na hranici s Polskem, jsou jedním z nejpůsobivějších míst v Krkonoších. Tato ledovcová údolí s příkrými skalními stěnami a nádhernými výhledy jsou dostupná z Harrachova. Výlet na Sněžné jámy provede kolem Mumlavy, přes Krakonošovu snídani až k hřebenu, odkud se otevřou úchvatné panoramatické pohledy na Krkonoše.

Jedna z nejstarších rozhleden v Krkonoších Štěpánka nabízí nádherné výhledy na Krkonoše i Jizerské hory. Nachází se na vrcholu kopce Hvězda u Příchovic. Výstup na rozhlednu je nenáročný a zvládnou ho i rodiny s dětmi. Z vrcholu se naskytne pohled na okolní krajinu, která je ideální pro letní pikniky.

Harrachov je známý nejen jako zimní středisko, ale i jako skvělé místo pro letní výlety. Mumlavský vodopád, který se nachází jen kousek od centra města, je jedním z nejkrásnějších vodopádů v Krkonoších. Procházka k vodopádu je nenáročná a vhodná pro celou rodinu. Po návštěvě vodopádu se lze zastavit ve sklárně Novosad a syn, kde je možné vidět tradiční výrobu skla a navštívit i muzeum skla.

Ideálním výchozím bodem pro výlety do okolních hor je Rokytnice nad Jizerou. Lze doporučit výlet na Lysou horu, odkud je nádherný výhled na celé Krkonoše. Na vrchol se dá dostat lanovkou nebo pěšky po značených turistických trasách. Trasa je vhodná i pro rodiny s dětmi a nabízí mnoho krásných výhledů a míst k odpočinku.

Paseky nad Jizerou jsou známé především svou zachovalou lidovou architekturou a výhledy na Krkonoše. Procházka po naučné stezce Pasecké vyhlídky provede kolem historických chalup. V Pasekách se nalézá Památník zapadlých vlastenců, který je věnován historii a kultuře této oblasti.

Pro více tipů stačí sledovat sociální sítě Region Liberec a podělit se s dalšími oblíbenými místy, které lze navštívit v podzimním období. Za návštěvu stojí také oficiální stránky Krkonoš.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tipy na výlet, krkonoše, cestovní ruch, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Tipy na výlety v Krkonoších – magické výhledy i zapadlí vlastenci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.