Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Festival národnostních menšin láká před libereckou radnici na ukázku cizích kultur i ochutnávku specialit

Ochutnat cizí kultury všemi smysly mají dnes na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci příležitost lidé na festivalu cizinců a národnostních menšin nazvaném Liberec – jedno město pro všechny. Festival proběhne od 15 do 18 hodin. Vstup je zdarma a návštěvníci mohou poznat cizinecké komunity žijící v Libereckém kraji, ochutnat jejich speciality a také něco z jejich kultury.

„Těší mne, že se z festivalu stala tradice a pořádáme ho již po třinácté. Do projektu se zapojuje stále více partnerů, kteří ho podporují a přibývá také cizineckých komunit, které vidí smysluplnost a potřebnost prezentovat svoji kulturu a zvyky, byť tu s námi žijí již řadu let. Věřím, že to je cesta k vzájemnému pochopení," říká ředitel pořádající organizace Komunitního střediska Kontaktu Michael Dufek.

Festival spolupořádá Komunitní středisko Kontakt Liberec, p. o. a Centrum na podporu integrace cizinců v Libereckém kraji ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci za finanční podpory Libereckého kraje a města Liberce.

„V letošním roce se do projektu zapojilo 14 komunit, některé formou tradičních ochutnávek, jiné zase formou kulturních vystoupení. Jsme rádi, že můžeme cizineckým komunitám zprostředkovat i akce tohoto charakteru, které se od naší každodenní práce s cizinci zcela liší. Festival udává příklad dobré praxe a my jsme rádi jeho součástí," dodává vedoucí libereckého Centra na podporu integrace cizinců Žaneta Kaprasová.

Každý návštěvník bude moci ochutnat tradiční speciality, ale také se zaposlouchat do rytmů tance a tónů hudby z celého světa.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením KS Kontakt, Lucie Fürstové, Jaroslava Appeltauera

Štítky festival cizinců, kultura, Liberec, festival, komunita, Liberecký kraj, představení, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival národnostních menšin láká před libereckou radnici na ukázku cizích kultur i ochutnávku specialit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.