Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Ze zchátralé panelárny v Příšovicích je logistický areál. Prvním nájemcem se stal pivovar

Bývalá panelárna v Příšovicích našla nové využití. Z letitého brownfieldu je nyní logistický areál, který také našel prvního nájemce – plzeňský pivovar Prazdroj. Výhodou nového areálu o rozloze 20,5 tisíce metrů čtverečních je napojení na dálnici D10 a dopravní uzel – z místa je ideální spojení s Prahou, ale i Polskem a Německem.

Panelárna na okraji Příšovic fungovala od roku 1973 a vyráběla do roku 2016, kdy ji opustil tehdejší majitel, společnost Interma Liberec. Od té doby byl areál opuštěný a několikrát změnil vlastníka.

Panelárna po konci výroby.

Loni areál koupila společnost Logicor, která brownfield odstranila a postavila zde nové logistické centrum. „Logistický park Logicor Příšovice vznikl v rámci revitalizace velkého brownfieldu, kde se dříve vyráběly betonové prefabrikáty. Prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která byla dokončena letos v červnu,“ upřesnila mluvčí společnosti Logicor Natálie Zbuzková.

Od září má areál prvního nájemníka – Plzeňský Prazdroj. Ten si v areálu pronajal prostory o rozloze 7 500 m2, které bude využívat jako své regionální distribuční centrum a obsluhovat z něj bude zákazníky v severních a východních Čechách.

Podívejte se, jak probíhala revitalizace a výstavba nového areálu

„Logicor Park Příšovice jsme si vybrali pro jeho strategickou polohu a proto, že jsme měli specifické požadavky na prostorové uspořádání celého areálu. Všechny naše potřeby Logicor dokázal naplnit,“ doplnil Jaroslav Beneš, vedoucí skladu Plzeňského Prazdroje.

Celková rozloha parku činí přes 20 500 metrů čtverečních. Je rozdělený na dvě budovy a obě jsou vybaveny podzemním systémem zadržování dešťové vody, disponují stanicemi pro elektromobily a jejich střechy jsou připraveny pro instalaci fotovoltaických panelů. Jedna z budov je rovněž optimalizována pro cross-dockový provoz. Součástí projektu jsou rovněž opatření směřující k rozvoji celé lokality včetně širšího okolí parku. „Kromě rozsáhlé revitalizace místní flóry a fauny s cílem podpořit místní biodiverzitu a zlepšit životní podmínky, zajistil Logicor pro tamní komunitu také přípojky inženýrských sítí vedoucí k místnímu přírodnímu koupališti,“ doplnila Zbuzková.

Panelárna po ukončení výroby

Areál má ideální dopravní napojení na silniční i železniční síť. Leží na dopravním uzlu na dálnici D10 spojující Prahu, Mladou Boleslav, Liberec a hranice s Polskem a Německem, pomůže Plzeňskému Prazdroji zefektivnit distribuční činnost a umožní další růst v celém regionu. Díky železniční vlečce v areálu má Logicor Park Příšovice rovněž ideální napojení na železniční síť.

„Náš projekt v Příšovicích demonstruje, jak naše moderní, udržitelné a strategicky umisťované logistické objekty mohou efektivně podpořit podnikání našich klientů,“ uzavřela Alžběta Pastrnková, Asset Manager společnosti Logicor Česká republika.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Logicor a Investujeme pod Ještědem

Štítky příšovice, panelárna, brownfield, logicor, logistika, pivovar, prazdroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze zchátralé panelárny v Příšovicích je logistický areál. Prvním nájemcem se stal pivovar  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.