Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dim Sum Spot: Příběh o přátelství a knedlíčcích, které se dotknou vašeho srdce

PR článek

Uprostřed Liberce stojí Dim Sum Spot. Restaurace, která je důkazem toho, že i odvážné sny se mohou stát skutečností. Za jejím vznikem stojí čtyři kamarádi, kteří se rozhodli opustit bezpečí svých dosavadních profesí a vrhnout se do neznámých vod gastronomie.

Dim Sum Spot
Široká 28
Liberec-Nové město
460 01

Procházíme Širokou ulicí, až dojdeme k číslu 28.  Velká oblouková okna napoví, že vnitřek restaurace bude krásně světlý. Hlavní dominantou interiéru je dřevěný design baru a stěn. Ten je inspirován proplétáním bambusových košíčků, ve kterých se dim sum pokrmy připravují. Od jara do podzimu si můžete vychutnat nabídku restaurace na kryté zahrádce. Oběd či večeři můžete zapít potštejnským Clockem nebo plzeňským ležákem. Pokud neholdujete pivu oceníte nabídku míchaných drinků, spritzů, pravých čajů a domácích limonád.

Výraz “Dim Sum” znamená v kantonštině “dotknout se srdce”, a právě o to jde restauraci Dim Sum Spot především. Čínské knedlíčky, domácí kimchi nebo nepálské momo můžete sdílet se svými nejbližšími nebo si objednat porci pouze pro sebe. Obrovskou výhodou je, že si sami můžete určit velikost porce a zvolit počet knedlíčků. Záleží jen jak velký máte hlad a pokud budete chtít ochutnat víc příchutí, rádi vám knedlíčky nakombinují.



„Dim sum Spot je jediná restaurace svého druhu u nás. Specializujeme se výhradně na výrobu čínských jiaozi a nepálských momo knedlíčků. Jelikož je to náš jediný produkt, chceme, aby byl dokonalý. Nabízíme širokou škálu příchutí, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Najdete u nás náplně z kachny, husy, krevet, ale i vepřové, kuřecí a hovězí. Pokud preferujete maso nebo jste vegan, či máte intoleranci na lepek, u nás najdete veganské a bezlepkové varianty,” říká Martin Fišer, liberecký rodák a jeden z majitelů. „Chceme, aby se u nás najedl každý, bez ohledu na jakákoliv stravovací omezení či preference,“ dodává.

„Knedlíčky připravujeme v bambusových košíčcích na páře. Pokud si zákazník přeje knedlíčky osmažit, rádi přání splníme. Chvilka na pánvi dodá jiaozi lehkou křupavost, a co si budeme nalhávat, smažené jídlo prostě chutná lépe,” dodává s úsměvem Martin Červenka, další z majitelů Dim Sum Spotu.

Jako všechny počátky podnikání ani cesta k otevření Dim Sum Spotu nebyla jednoduchá. Ale právě tyto začátky, plné vášně a odhodlání, formovaly ducha restaurace, která se dnes může pyšnit věrnou základnou spokojených zákazníků.  

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dim sum spot, knedlíčky, liberec, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dim Sum Spot: Příběh o přátelství a knedlíčcích, které se dotknou vašeho srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.