Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Potravinová banka v Liberci vyhlásila sbírku na pomoc postiženým povodní

Potravinová banka v Liberci vyhlásila sbírku pro postižené povodněmi a pro pracovníky integrovaného záchranného systému, kteří na postižených místech pomáhají. Zájem je zejména o balenou vodu, ale také potraviny určené k okamžité konzumaci, které stačí třeba jen ohřát nebo zalít vodou, aby je bylo možné připravit i v nějakých náročnějších podmínkách.

"Potřeba je hlavně balená pitná voda, neperlivá nebo jemně perlivá voda - ideálně v celých baleních, potraviny k rychlé přípravě jako jsou masové konzervy, hotová jídla ve skle nebo v konzervě, instantní polévky a hotová jídla – zalévací do hrnečku. Hodí se i sušenky, káva, čaj," řekl ředitel Potravinové banky Libereckého kraje Josef Vlček. V bance pro lidi postižené velkou vodou uvítají také hygienické potřeby jako je mýdlo, šampon, pasta na zuby, kartáčky na zuby, toaletní papír ale například i čisticí prostředky nebo gumové rukavice.

Dary mohou lidé dopravit na do skladu potravinové banky v Liberci v ulici Pionýrů každý všední den 07:00 do 15:30 hodin. "Sběrné místo mají také třeba v Hodkovicích nad Mohelkou, v Turnově, v České Lípě nebo Horní Libchavě," dodal Vlček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, záplavy, sociální, sbírka, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinová banka v Liberci vyhlásila sbírku na pomoc postiženým povodní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.