Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Rekonstrukce bazénu může začít, další námitka už nepřišla. Město podepíše smlouvu s vítězem

Oprava libereckého bazénu může konečně začít. O půlnoci na úterý uplynula lhůta na podání námitek a žádná další už nepřišla. Město se nyní chystá rychle podepsat smlouvu s dodavatelem – společností Metrostav DIZ. Stavba by tak měla brzy začít. Rekonstrukce by měla vyjít na necelých 750 milionů korun bez DPH a potrvá zhruba dva roky.

„Jsem rád, že navzdory komplikacím, které start rekonstrukce doprovázely, můžeme konečně začít. Navíc za původně vysoutěženou částku pod 750 milionů korun bez DPH a s vědomím, že chceme respektovat původní práci významného architekta. Věřím, že zhruba za dva roky se Liberečané dočkají kvalitního, modernímu a nadčasového plaveckého stadionu, který bude sportovcům i široké veřejnosti dobře sloužit další desítky let,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Zhruba půl miliardy by město rádo získalo na dotacích. Požádáno má celkem o tři.

Zakázku na rekonstrukci bazénu vypsalo město už před více než rokem a podle původního předpokladu ji chtělo uzavřít do konce minulého roku. Kvůli námitkám ale termín pro podání nabídek prodloužilo až do letošního února a poté muselo vypořádat námitky vůči vítěznému Metrostavu. Navíc prověřovalo, zda je zakázka v pořádku v souvislosti s vyšetřováním korupční kauzy, která se dotýká zakázek radnice a bývalého náměstka primátora Petra Židka (býv. ODS). Nic nestandardního ale znalci ze stavební fakulty pražského ČVUT v projektové dokumentaci neodhalili.

Bazén je zavřený od dubna, na léto jej ale město opět částečně zpřístupnilo. Na podzim by už ale měla začít dlouho očekávaná rekonstrukce. Důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude to, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen pizzerie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky bazén, bazén liberec, liberec, rekonstrukce, plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

Nemá někdo na půjčení vosy? Že by se nemuselo rekonstruovat....

Úterý, 17. září 2024, 14:09Odpovědět

Yvana Pampeliška

Tomu nějak nerozumím ????????????

Středa, 18. září 2024, 08:14Odpovědět

Rekonstrukce bazénu může začít, další námitka už nepřišla. Město podepíše smlouvu s vítězem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.