Počasí dnes17 °C, zítra15 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Heliport v nemocnici v Liberci bude první čtyři říjnové dny mimo provoz

Heliport v krajské nemocnici v Liberci bude první čtyři říjnové dny mimo provoz. Důvodem je bourání bývalé administrativní a skladové budovy H, která zasahuje do výstavby čtyřmiliardového centra urgentní péče, informoval mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Demolice prázdné budovy začala v pondělí. Záchranářský vrtulník nebude moci přistávat v liberecké nemocnici ve dnech, kdy se bude sundávat střecha z části budovy, jež je nejblíž k heliportu. „Je to z preventivních důvodů, abychom eliminovali riziko, že vrtulník při vzletu zvedne nějaké předměty," uvedl Řičář.

V areálu nemocnice žádný jiný vhodný náhradní prostor pro dosednutí vrtulníku není. Od 1. do 4. října tak budou záchranáři těžce zraněné pacienty letecky dopravovat na svoji základnu na libereckém letišti. „K nám je pak budou vozit sanitkou," dodal mluvčí nemocnice. Takto to v Liberci fungovalo ještě před deseti lety, před vybudováním heliportu. Cesta, i s přeložením vážně zraněného pacienta z vrtulníku do sanitky trvá z letiště do nemocnice zhruba 15 minut.

Výstavba Centra urgentní medicíny za 3,8 miliardy korun začala loni na jaře a skončit by měla za dva roky. Pro největší zdravotnické zařízení v Libereckém kraji jde o nejvýznamnější stavbu za posledních 40 let, která zásadně promění spodní část jejího rozlehlého areálu v centru města mezi ulicemi Husova, Jablonecká a Klášterní. Zahrnuje výstavbu šestipatrového nemocničního pavilonu a budovy energocentra s parkovacím domem pro 330 aut. „Zatím stavba postupuje relativně dobře," řekl mluvčí nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Nemocnice Liberec

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Liberec, záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Heliport v nemocnici v Liberci bude první čtyři říjnové dny mimo provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.