Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Liberec přispěje na opravu 13 objektů v památkových zónách. Celkem rozdělí 1,3 milionu korun

Město Liberec rozdělí 1,3 milionu korun na opravu 13 historicky cenných objektů ve svých památkových zónách. Z městského dotačního programu získají jednotliví žadatelé až 100 000 korun na rekonstrukci. Mezi podpořenými projekty je například oprava fasády domu v Klostermannově ulici.

Liberec přispěje ze svého dotačního programu na opravu 13 historicky cenných objektů, které jsou v památkových zónách ve městě. Mezi žadatele rozdělí 1,3 milionu korun, každý dostane 100 000 korun. Schválili to zastupitelé města.

Liberec z fondu vytvořeného před třemi lety podporuje obnovu historicky cenných objektů, které sice nejsou kulturními památkami, avšak nachází se v městské památkové zóně či městské zóně intenzivní péče. „Podporujeme kvalitní rekonstrukce, které nejenže uchovávají historické prvky, ale také přispívají k oživení veřejného prostoru. Tímto způsobem chceme podpořit nejen samotné projekty, ale i celkový rozvoj města jako atraktivní destinace pro turisty i místní obyvatele," uvedl náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

Žadatelů bylo letos 16. Tři projekty radnice vyřadila kvůli nesplnění všech administrativních požadavků. Město přispěje například na první etapu opravy historické fasády domu v Klostermannově ulici za 2,5 milionu korun nebo bezmála dvoumilionovou rekonstrukci střechy domu v Mozartově ulici.

Příspěvek radnice je určený i na menší projekty za zhruba čtvrt milionu. Mezi nimi je třeba renovace původního, deset metrů dlouhého, balkónového kovaného zábradlí jedné vily v promenádní Masarykově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se souhlasem webu Kudyznudy

Štítky Liberec, památky, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec přispěje na opravu 13 objektů v památkových zónách. Celkem rozdělí 1,3 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.