Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Jablonec v několika městských budovách zmodernizoval kotelny. Ušetří pětinu tepla

Pět milionů korun letos investovala nebo investuje společnost Jablonecká energetická do modernizací kotelen v několika městských objektech. Díky tomu ušetří zhruba dvacet procent tepla.

V létě prošly modernizací dožilé technologie v mateřských školách V. Nezvala a Jugoslávská, v bytovém domě Podhorská 20a a připravuje se rekonstrukce kotelny v domě s pečovatelskou službou v Novoveské ulici.

„Jedná se o další etapu plánovaných rekonstrukcí kotelen v městských objektech, které Jablonecká energetická v letech 2021 a 2022 odkoupila a převzala do své správy a zavázala se je na vlastní náklady zmodernizovat,“ upřesnila mluvčí Jablonecké energetické Markéta Hozová.

Rekonstrukcí kotelny podle ní získají vyšší účinnost výroby, ale i dálkový dohled a přenos dat, což umožní efektivní řízení a provozování dle potřeb odběratelů.

„Některé kotelny v objektech města, které jsme odkoupili a převzali, jsou přes 20 let staré a v mnoha případech dožilé. Při modernizaci technologií posuzujeme v souladu s energetickou koncepcí města připojení k CZT, alternativní zdroje, nebo jako v tomto případě instalujeme kondenzační kotle s účinností výroby tepla vyšší až o 20 procent. Tam, kde je to vhodné, přidáme tepelné čerpadlo na ohřev vody,“ uvedl manažer obchodu a projektů Jablonecké energetické Martin Kočí.

Všechny modernizované kotelny podle něj odpovídají zavedenému standardu Jablonecké energetické. „Jsou vybaveny dálkovým automatickým odečtem energií, dálkově připojeny na náš dispečink a mají zaveden energetický management,“ dodal.

Za poslední tři roky takto společnost zmodernizovala už 17 kotelen z 39, které spravuje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Jablonecké energtické

Štítky jablonecká energetická, jablonec, energie, kotelny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec v několika městských budovách zmodernizoval kotelny. Ušetří pětinu tepla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.