Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Parkourové hřiště i cykloboxy. Lidé v Liberci mohou rozhodnout o projektech participativního rozpočtu

Z celkem 34 projektů mohou Liberečáci vybírat v rámci nového participativního rozpočtu. V něm je připraveno deset milionů korun. Hlasování probíhá až do konce října a lidé mohou vybírat z dětských hřišť, ale i cykloboxů na Fügnerce a mnoha dalších.

„Do říjnového hlasování postoupilo 34 nápadů jak vylepšit naše město, a to v hodnotě přesahující 32 milionů korun. Vzhledem ke stoupající popularitě jsme se rozhodli navýšit částku na nápady Liberečanů na rovných 10 milionů korun, což je o 2 miliony více než loni,“ řekl náměstek primátora Jan Hruška (Piráti).

V návrzích je hned několik úprav kontejnerových stání, dětských a sportovních hřišť, ale i vybudování přechodu nebo osvětlení v ulici.

„I v letošním ročníku se můžeme těšit na celou řadu zajímavostí, třeba umělecké dílo před městský soud, náměstíčko v Ostašově, hřiště na pétanque, parkurové hřiště pro milovníky adrenalinu nebo cykloboxy pro bezpečné uzamknutí kol. Mezi návrhy nechybí ani evergreeny jako dětská a sportovní hřiště, kterých je v Liberci nedostatek. S každým ročníkem stoupá kvalita a připravenost jednotlivých návrhů,“ ocenil Hruška.

Návrhů přišlo nakonec 40, do hlasování jich postoupilo 34, z nich se jich pak bude realizovat podle hlasů tolik, aby na ně stačila částka 10 milionů korun.

Hlasovat lze elektronicky na webové adrese www.liberec.cz/tvorimeliberec anebo lze vyplnit hlasovací lístek, který je k dispozici na podatelně historické radnice a v říjnovém čísle Zpravodaje Liberec.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Liberec

Štítky participativní rozpočet, liberec, peníze, projekty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkourové hřiště i cykloboxy. Lidé v Liberci mohou rozhodnout o projektech participativního rozpočtu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.