Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Ještěd vysadí dvacet tisíc nových stromů a hledá dobrovolníky

PR článek

Skiareál Ještěd navrátí do přírody celkem dvacet hektarů lesa jako náhradu za vybudování sjezdovky Nová Skalka v roce 2020. Letos plánuje zalesnit 5,5 hektaru v oblasti Liberec-Kunratice. Hledá dobrovolníky z řad veřejnosti, kteří by se připojili k výsadbě stromů 26. nebo 27. října 2024. Jako odměnu dostanou účastníci jednodenní skipas na Ještěd na zimní sezónu 2024/25 a certifikát o vlastnictví vysazených stromů.

Na místě bude pro dobrovolníky připraveno nářadí, občerstvení a rukavice. Sázet se budou mladé jedle, borovice, duby, jilmy, lípy a třešně. Celkem se jedná o 20 000 sazenic. Při loňské výsadbě na Ještědu bylo vysazeno přes dva tisíce stromů na nevyužitých plochách stávajících či starých sjezdovek v části areálu Pod lany. Letošní počet sazenic je desetinásobný, což pro Skiareál představuje velkou výzvu, a proto vítají pomoc od veřejnosti, spolků, organizací či zaměstnanců firem. Akce se uskuteční během posledního říjnového víkendu 26. až 27. října, přičemž je možné se přihlásit na jeden z termínů (případně na oba). Zájemci se mohou registrovat do pátku 18. října. Stačí napsat na e-mail info@skijested.cz nebo zavolat na +420 737 222 499.

Certifikát a skipas jako motivace

„Prezenčka“ proběhne v sobotu i v neděli od 8.30, následovat bude instruktáž a poté samotná výsadba. Dobrovolníci budou moci parkovat v prostoru mezi ulicemi Lučanská a Hrabětická. Pro ty, kteří přijedou MHD, je nejbližší zastávka Kynologické cvičiště. Odtud bude cesta na místo výsadby značená. Bližší informace k organizaci akce obdrží registrovaní účastníci e-mailem, případně je najdou na webu www.sazimejested.cz. Konec výsadby je předběžně naplánován na 16.30. Po skončení každého dne obdrží účastníci jednodenní skipas na Ještěd na zimní sezónu 2024/25 a certifikát.

Skiareál Ještěd bude pokračovat v zalesňování i v dalších letech

Zalesňování probíhá v souladu se závazkem z memoranda JEŠTĚDÉLE, které společnost TMR Ještěd uzavřela před modernizací lyžařského střediska společně se Statutárním městem Liberec a Městskými lesy Liberec. Memorandum s názvem JEŠTĚDÉLE (myšleno „Ještěd déle – myslíme na přírodu“) klade důraz na ekologické chování firem a představuje cestu, jak zachovat přírodu „JEŠTĚDÉLE“ pro budoucí generace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ještěd, lesy, zalesňování, liberec, tmr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd vysadí dvacet tisíc nových stromů a hledá dobrovolníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.