Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Liberec už vybral vánoční strom. Na náměstí přijede od finských domků

Sice je teprve začátek října, město už ale myslí na Vánoce. Letošní vánoční strom, který bude zdobit náměstí před radnicí, už je totiž vybraný. A po letech se smrky půjde tentokrát o jedli. Kácení a převoz do centra pak proběhne v polovině listopadu.

„Jedná se po letech o jedli ojíněnou (abies concolor), která bude na náměstí jestli ne vůbec prvně, tak po mnoha letech. Tento druh je docela "módní" - oblíbený i jako klasický malý vánoční stromek do domácností,“ potvrdila mluvčí radnice Jana Kodymová.

Letošní strom opět pochází z Liberce, a to z podobné lokality, jako loni. Zatímco ten loňský byl od domu v ulici České mládeže, ten aktuální se našel jen o pár set metrů dál – v lokalitě finských domků v Dolním Hanychově ze Zemědelské ulice.

Strom chtěl nechat pokácet majitel pozemku, nakonec z něj ale bude strom vánoční. „Strom byl doporučen pracovnicí odboru životního prostředí, poté, co na místě udělala místní šetření a shledala důvody kácení uvedené majitelem v žádosti o povolení jako oprávněné. Majitel následně souhlasil s tím, že strom městu věnuje jako vánoční,“ dodala mluvčí.

Vánoční jedle se na náměstí přestěhuje o víkendu, kdy je listopadový státní svátek. Zda půjde o sobotu nebo neděli, o tom se ještě nerozhodlo. Přímo na místě bude zkrácen na 14 metrů.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, vánoce, vánoční strom, finské domky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec už vybral vánoční strom. Na náměstí přijede od finských domků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.