Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Bývalé nádraží v České Lípě čeká demolice. Místo bude čistší i bezpečnější, říká starostka

Česká Lípa nechá zbourat opuštěnou budovu bývalého městského nádraží v Mimoňské ulici. Práce přijdou na 3,3 milionu korun. V budoucnu zde město plánuje novou zástavbu a také napojení na silnici 9.

„Budova bývalého městského nádraží hyzdí okolí, navíc je nebezpečná. Ačkoli se město opakovaně snažilo budovu zajistit tak, aby se do ní již nikdo nedostal, stále budova lákala k nelegálním návštěvám. I přes pravidelné úklidy byl okolo budovy často nepořádek a pro občany, kteří si přes areál zkracují cestu ze Svárova do centra města, to nebylo příjemné. Po demolici tak místo bude daleko čistší a bezpečnější,“ uvedla starostka města Jitka Volfová (ANO).

Po demolici nádraží vznikne na místě prozatím louka. V plánu je ale zástavba. Město areál koupilo už v roce 2020 za 22,6 milionu korun. Poprvé přitom zastupitelé výkup řešili už o deset let dříve, a to za cenu 65 milionů.

V budoucnu by se tu tak mělo stavět. „Bývalá drážní budova se nachází v místě, které je strategické pro budoucí rozvoj města, navíc pozemky navazují na pozemky ve vlastnictví města,“ potvrdila mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová. „Podle současného územního plánu je území určeno pro polyfunkční zástavbu a také realizaci napojení městského dopravního okruhu na silnici I/9,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Česká Lípa

Štítky česká lípa, nádraží, demolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalé nádraží v České Lípě čeká demolice. Místo bude čistší i bezpečnější, říká starostka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.