Počasí dnes13 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Boulderistka Jana Švecová otevřela novou lezeckou halu v Liberci

PR článek

Více než tisíc metrů čtverečních lezecké plochy. Tím se od září může pyšnit ruprechtický Boulder Point. Vznikla tu totiž nová lezecká stěna, kterou bude primárně využívat místní klub LK Boulder. Prostor pokřtila nejlepší skalní lezkyně Jana Švecová.

Liberec je od nynějška bohatší o zcela novou boulderingovou halu určenou speciálně pro děti. Oblíbený Boulder Point a místní lezecký klub Racoons LK Boulder slavnostně otevřely moderní prostor, který nabídne zábavné a bezpečné prostředí pro mladé lezce. Nová hala je navržena tak, aby inspirovala děti k aktivnímu pohybu, rozvíjení fyzických dovedností a týmové spolupráce.

Lezení jako zábavná a prospěšná aktivita

Bouldering, neboli lezení bez jištění po nižších stěnách a s bezpečným dopadištěm, se mezi dětmi i dospělými stává stále populárnějším sportem. Nabízí nejen zábavu, ale i skvělý způsob, jak děti motivovat k pohybu, rozvíjet jejich obratnost, koordinaci a celkově zlepšovat fyzickou zdatnost.

Hala je vybavena pravidelně obměňovanými barevnými cestami různých obtížností, které jsou uzpůsobené dětským potřebám a schopnostem. Zároveň zde najdou moderní koordinační a pohybové problémy, kde se mohou pod vedením zkušených trenérek a trenérů připravovat na závodní sezónu.

Na nové lezecké stěně se budou primárně odehrávat tréninky lezeckého klubu Racoons LK Boulder, workshopy nebo třeba závody. Kupříkladu v neděli 6. října se tu vůbec poprvé odehrává závod Petzl 2. ligy ČHS v boulderingu. Také je tu prostor pro uzavřené akce, například firemní teambuildingy, narozeninové oslavy či školní akce. V opačném případě je hala k dispozici lezoucí veřejnosti.

Představení těmi nejlepšími

Slavnostní otevření haly se 250 metry čtverečními lezecké plochy se odehrálo v pátek 27. září. Boulder Point jej spojil s BP Festivalem, vítáním nadcházející indoor sezóny, kdy se lezci vlivem sychravého počasí stahují ze skal na překližku.

Pásku přestřihla a vůbec poprvé nadšence do nového prostoru uvedla naše nejlepší skalní boulderistka Jana Švecová (Vincourková). Ta v roce 2020 posunula klasifikaci českého ženského boulderingu na obtížnost 8B. O tři roky později své maximum ještě vylepšila na 8C, když pokořila boulder s názvem Nova v Moravském krase. Nyní má před sebou výzvu v podobě 8C+ a cesty Terranova od Adama Ondry.

Jana Švecová při události zavzpomínala na své lezecké začátky, kdy podobné tréninkové prostředí pro kluby nebo talentované děti bylo spíše raritou. Zájemcům pak při promítání představila své oblíbené skalní oblasti.

Návštěvníci měli také příležitost potkat se a poměřit síly s Radkem Votočkem, jenž se může pochlubit jedenácti skalními přelezy obtížnosti 8c+. Boulder Point měl pro ně připraveny zábavné aktivity na stěně nebo bohatou tombolu.

Mýval Mike jako motivátor

S novým klubovým maskotem přítomné seznámil předseda místního lezeckého klubu Marek Klíma. Stalo se jím zvířátko mrštného lezce mývala, který dostal jméno Mike. Ten se promítne také do názvu spolku jako Racoons LK Boulder Liberec.

„Mýval Mike má těm menším dětem pomáhat s prvními kroky na lezecké stěně a motivovat je k překonávání výzev. Je symbolem odvahy, obratnosti a týmového ducha. Děti ho milují, protože je zábavný a vždy připravený je podpořit," nastiňuje manažerka klubu Eva Fryšarová. „Celý mývalí příběh popisujeme na našich nových webových stránkách www.lkboulder.cz a Mike děti provází i na trénincích,“ dodává.

Protože cílem klubu je nabídnout dětem nejen sportovní vyžití a rozvoj fyzické kondice, ale také prostor pro rozvoj jejich osobnosti, vytrvalosti a trpělivosti. Možnost bavit se s kamarády. Ať už jste začátečníci, nebo malí profesionálové, v Racoons LK Boulder najdete místo plné zábavy a dobrodružství.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lezení, Bouldering, Sport, Děti, Trénink, Kroužky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nada Hakova

Jistě to je chválihodný počin, možnost využít tolik prostoru . Ale co s parkováním? To je na úkor těch, co bydlí v blízkosti, to už chvályhodné vůbec není. Na sídlišti,kde je místa opravdu hodně hodně málo .

Úterý, 8. října 2024, 04:07Odpovědět

Boulderistka Jana Švecová otevřela novou lezeckou halu v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.