Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sdružení D.R.A.K. vyslalo Medvídka Nebojsu do světa. Pomáhá dětem v kyjevské nemocnici

PR článek

Medvídek Nebojsa odcestoval do ciziny. Textilní postavička pro děti, kterou vyrábějí hendikepovaní v chráněné dílně při libereckém sdružení D.R.A.K., zamířila na Ukrajinu, aby potěšila děti v jedné z tamních nemocnic.

Zásilka padesáti medvídků putovala z Liberce do národní specializované dětské nemocnice Okhmatdyt v Kyjevě, aby potěšila tamní dětské onkologické pacienty. Právě na toto zdravotnické zařízení v červenci dopadla raketa ruského agresora; děti, které bombardování zažily přímo, jsou však v bezpečí. „Jen jsme medvídkovi změnili jméno na Nebojun. Slovo Nebojsa totiž připomíná ruštinu,“ vysvětlila Nadija Zozulia ze sdružení D.R.A.K.

Na medvídkově cestě se podílela celá řada pomocníků. „Jsme velmi vděční za pomoc a podporu Kanceláři prezidenta České republiky, hejtmanovi Libereckého kraje Martinu Půtovi, jeho náměstkovi pro sociální záležitosti Petru Tulpovi, mimořádnému a zplnomocněnému velvyslanci Ukrajiny v České republice Vasylu Zvarychovi a druhé tajemnici pro humanitární spolupráci a vztahy s ukrajinskou diasporou, tiskové atašé Naději Malované. Každý z nich naplnil cestu medvídka svou energií lásky a podpory. Nesmím také zapomenout na pracovníky a pracovnice našeho sdružení, kteří se na tomto projektu podíleli,“ zdůraznila zástupkyně ředitele sdružení Lenka Kořínková.

„Liberecký kraj Ukrajině dlouhodobě pomáhá, a to finančně i materiálně. Medvídkova pouť je dalším milým příspěvkem a pevně věřím, že děti z kyjevské nemocnice v něm najdou věrného druha, který je bude dál provázet životem,“ řekl náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí Petr Tulpa.

Medvídka vyrábějí zdravotně postižení v chráněné dílně D.R.A.K. a jeho prodejem získávají další prostředky na provoz dílny. Pokřtěn byl v létě 2019, o dva roky později následoval literární projekt nazvaný Medvídek Nebojsa – co nevíš, Nebojsa ti poradí. Pod tímto názvem vyšla kniha pro rodiče dětí do tří let, jejímiž autory byli samotní pracovníci občanského sdružení a ilustrace se ujala jedna z klientek chráněné dílny. Publikace se dočkala překladu do angličtiny, němčiny, romštiny a ukrajinštiny.

„Text knihy je jednoduchý, aby při čtení nezdržoval a byl pochopitelný. Ke každé z kapitol vývoje dítěte je přiřazen obrázek s medvídkem Nebojsou, který vykonává v daný věk dítěte určitou činnost,“ prohlásil ředitel D.R.A.K.u Ladislav Kořínek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky liberecký kraj, drak, medvídek nebojsa, kyjev, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sdružení D.R.A.K. vyslalo Medvídka Nebojsu do světa. Pomáhá dětem v kyjevské nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.