Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Město uzavřelo lávku v Kubelíkově ulici, je v havarijním stavu

Lávka nad železniční tratí v liberecké Kubelíkově ulici je do odvolání uzavřena. A uzavřena bude až do příštího roku, kdy by zde měla vyrůst lávka nová. Jde tak o komplikaci pro chodce, kteří musí místo zdlouhavě obcházet, nebo riskovat sražení autem.

Lávka je v havarijním stavu a musela být uzavřena, i když město přistoupilo alespoň k menším opravám. „Je to nemilé, protože ani lokální opravy neobměkčily posudkového specialistu, který vyhodnotil stav lávky jako havarijní,“ řekl náměstkem primátora Jiří Šolc (ANO).

Dosavadní lávku tak už město opravovat nebude, chce zde vybudovat novou. Jenže to bude až příští rok. „My s novou lávkou počítáme, dodavatele budeme směřovat do časů železniční traťové výluky příští rok. Uzavření lávky je preventivní nutnost vyplývající z posudku,“ dodal.

Chodci mají nyní dvě možnosti. Buď riskovat sražení autem na poměrně nebezpečném místě, nebo volit zdlouhavou obchůznou trasu ulicemi Volgogradská, Národní a Daliborova. Cesta se tak prodlouží o zhruba 350 metrů.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Liberec

Štítky lávka, kubelíkova, uzavření, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město uzavřelo lávku v Kubelíkově ulici, je v havarijním stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.