Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Zaplavat si v libereckém bazénu můžete naposledy tento pátek, poté se kvůli rekonstrukci na dva roky uzavře

Už jen do pátku 18. října si mohou lidé zajít zaplavat do libereckého bazénu. Poté se bazén na dva roky kvůli rekonstrukci za více než 900 milionů korun uzavře. Do pátku má bazén pro veřejnost otevřeno od 7.00 do 14.30 hodin a poté od 20.00 do 22.00 hodin. Odpolední hodiny jsou vyhrazeny plaveckým klubům. Vstup do bazénu je přes sluneční louku a otevřeny jsou zde bazén dlouhý 25 metrů, velká slaná vířivka a skluzavka.

„Jsem rád, že navzdory komplikacím, které start rekonstrukce doprovázely, můžeme konečně začít. Navíc za původně vysoutěženou částku pod 750 milionů korun bez DPH a s vědomím, že chceme respektovat původní práci významného architekta. Věřím, že zhruba za dva roky se Liberečané dočkají kvalitního, moderního a nadčasového plaveckého stadionu, který bude sportovcům i široké veřejnosti dobře sloužit další desítky let,“ řekl už dříve primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Zhruba půl miliardy korun by město chtělo získat na dotacích. Požádáno má celkem o tři.

Zakázku na rekonstrukci bazénu vypsalo město už před více než rokem a podle původního předpokladu ji chtělo uzavřít do konce minulého roku. Kvůli námitkám ale termín pro podání nabídek prodloužilo až do letošního února a poté muselo vypořádat námitky vůči vítěznému Metrostavu. Navíc prověřovalo, zda je zakázka v pořádku v souvislosti s vyšetřováním korupční kauzy, která se dotýká zakázek radnice a bývalého náměstka primátora Petra Židka (býv. ODS). Nic nestandardního ale znalci ze stavební fakulty pražského ČVUT v projektové dokumentaci neodhalili.

Bazén je zavřený od dubna, na léto jej ale město opět částečně zpřístupnilo. V pátek se bazén po řádné otevírací době ve 22 hodin uzavře a staveniště bude poté předáno stavební firmě k zahájení rekonstrukce.

Důležitá technologická zařízení v bazénu dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude to, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen pizzerie.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky bazén, Liberec, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaplavat si v libereckém bazénu můžete naposledy tento pátek, poté se kvůli rekonstrukci na dva roky uzavře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.