Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Liberec postaví novou halu na sůl za 39 milionů. Stará byla v havarijním stavu

Město Liberec v areálu technických služeb postaví novou halu, ve které bude na zimu skladovat posypovou sůl na údržbu městských komunikací. Tu starou muselo zbourat, protože byla po letech užívání v havarijním stavu. Letos bude skladovat sůl provizorně, nová hala má začít fungovat na příští zimu.

„Abychom mohli město Liberec udržovat sjízdné i v zimě, na to potřebujeme posypovou sůl. A posypová sůl musí být někde uskladněna. Jelikož je velký rozdíl mezi letní cenou a zimní cenou posypové soli, tak se nám vyplatí postavit velkou skladovací halu na sůl,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Město už muselo zbourat původní halu. „Po třiceti letech byla doslova sežraná solí, protože byla špatně postavená,“ řekl o objektu z roku 1978 Šolc, který podle něj nebyl postavený pro skladování soli.

Příští rok v červnu chce mít novou halu postavenou, náklady jsou přes 39 milionů korun.

Letošní zimu musí město zvládnout v provizorních podmínkách s halou, která město vyšla na 2,5 milionu korun a pojme 2500 tun soli. Technické služby ale v Liberci potřebují přes zimu kolem 6000 tisíc tun soli. Nová hala by měla mít podle Šolce životnost minimálně 50 let. „Plus na střeše té nové haly na sůl budeme mít fotovoltaickou elektrárnu," dodal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolení TSML

Štítky liberec, zima, údržba, sůl, hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec postaví novou halu na sůl za 39 milionů. Stará byla v havarijním stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.