Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Nad železniční tratí v Hrádku bude létat dron, kontrolovat bude práce na rekonstrukci nádraží

Nad železniční tratí v Hrádku nad Nisou bude v příštích měsících létat dron. Monitorovat má práce na rekonstrukci vlakového nádraží, které v září v Hrádku nad Nisou zahájila Správa železnic. Projekt za zhruba 1,2 miliardy korun získala stavební společnost Skanska. Cestujícím se už začátkem prosince 2025 zvýší díky obnově nádraží komfort, zlepší dopravní spojení z Liberce směrem do Polska a Německa a zvýší se zabezpečení tratě. Práce na železniční trati omezí dopravu až v příštím roce. Ale už v listopadu letošního roku bude nad tratí létat dron.

„Plánujeme lety dronem DJI MINI 3 PRO, o vzletové hmotnosti 249 g za účelem pořízení obrazových materiálů pro kontrolní činnost na stavbě,“ popisuje vedoucí vnějších vztahů společnosti Skanska Ondřej Šuch. Jedná se o pás široký 80 metrů a 40 metrů na každou stranu železnice. "Dron bude v přímém dohledu pilota. Létat bude do výšky maximálně 60 metrů," dodává.

Dron bude nad částí města létat po celou dobu stavby. „Očekávaná frekvence letů je stejná jako konání kontrolních dní, které jsou v plánu každé dva měsíce po celou dobu výstavby,“ doplňuje Šuch s tím, že s prvním letem se čeká na moment, kdy Skanska bude mít i kladné stanovisko Správy železnic. „Zatím máme povolení od Drážního úřadu a města Hrádek nad Nisou. Tyto dokumenty budou tvořit podklad pro vydání Oprávnění k letu Úřadem pro civilní letectví. V případě získání povolení provedeme první lety koncem října nebo začátkem listopadu,“ uzavírá Ondřej Šuch.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Sedláček

Štítky Hrádek nad Nisou, rekonstrukce, nádraží, železniční trať, dron, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad železniční tratí v Hrádku bude létat dron, kontrolovat bude práce na rekonstrukci nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.