Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Nové molo, výsadba i úprava cest a parkování. Další úpravy okolí Tajchu začnou za rok

Projektové práce probíhají v souvislosti roky očekávané revitalizace okolí Veseckého rybníku, jinak zvaného Tajch. Samotná realizace pak má přijít příští rok na podzim a pokračovat má ještě v roce 2026.

„Projekční práce začínají a my se těšíme na spolupráci a následnou realizaci, kterou očekáváme částečně na podzim roku 2025 a pak v roce 2026,“ potvrdila Anita Prokešová z Kanceláře architektury města Liberec.

Na Tajchu jsou už nyní některé prvky mobiliáře, další úpravy se chystají. „V dalších realizačních fázích budou upraveny pěší cesty, lávky, bude doplněno molo se vstupem do vody a další mobiliář, bude navržena nová výsadba a úprava parkovacích míst,“ dodala.

Studii, jak to bude na Tajchu vypadat, zpracovali Ida a Jakub Chuchlíkovi. „Naším cílem je odlehčit motorizovaný příjezd do této rekreačně významné lokality, posílit pěší dostupnost a příliv návštěvníků v blízkosti rybníka rozptýlit do více pobytových míst. Za klíčové považujeme posílení významu a zatraktivnění pěšího propojení Tajchu s velkokapacitním parkovištěm ve veseckém sportovním areálu,“ stojí ve studii.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením města Liberec

Štítky tajch, liberec, vesec, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové molo, výsadba i úprava cest a parkování. Další úpravy okolí Tajchu začnou za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.