Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Řidič elektrokoloběžky srazil chlapce a od nehody ujel. Chlapce musel vrtulník transportovat do pražské nemocnice

Nehodu elektrokoloběžky a nezletilého chlapce, ke které došlo ve středu 9. října v Kubelíkově ulici v Liberci, intenzivně šetří policie. Řidič elektrokoloběžky, který jel po chodníku, při ní srazil nezletilého chlapce a od nehody ujel. Chlapec byl pak s poraněním dolní končetiny a hlavy převezen nejprve do liberecké nemocnice a později transportován letecky do nemocnice v Praze. Policie teď hledá svědky nehody a také řidiče elektrokoloběžky.

K uvedené dopravní nehodě došlo ve středu 9. října krátce před třetí hodinou odpolední před přechodem pro chodce ulice Kubelíkova v Liberci. „Dosud neustanovený řidič jel na elektrokoloběžce po chodníku v ulici Kubelíkova, kde se v místech před přechodem pro chodce střetl s nezletilým chodcem, který přecházel po vyznačeném přechodu a již došel na chodník. Se zraněním dolní končetiny a hlavy způsobenými střetem a následným pádem na zem, byl chlapec převezen k ošetření do Krajské nemocnice v Liberci, odkud byl dále letecky transportován do nemocnice v Praze. Řidič elektrokoloběžky místo dopravní nehody opustil, aniž by učinil opatření, které mu ukládá zákon,“ popisuje nehodu policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci, kteří uvedenou dopravní nehodu šetří, teď hledají svědky události a žádají je o jejich svědectví. „Svědci i samotný řidič elektrokoloběžky se mohou hlásit na telefonním čísle 974 467 100 nebo na bezplatné lince 158. Případně se mohou osobně dostavit na služebnu Dopravního inspektorátu policie v Liberci. Přivítáme jakékoliv informace směřující ke zjištění totožnosti neznámého koloběžkáře a průběhu celé události,“ uzavírá policejní mluvčí.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky nehoda, Liberec, chlapec, elektrokoloběžka, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič elektrokoloběžky srazil chlapce a od nehody ujel. Chlapce musel vrtulník transportovat do pražské nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.