Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Březí fenku ve zbídačeném stavu pár hodin před porodem někdo opustil. I se štěňaty se jí ujal útulek Azyl Pes na Frýdlantsku

Těžko uvěřitelný příběh lidského hyenismu prožila fenka, o kterou se nyní stará útulek Azyl Pes Krásný Les na Frýdlantsku. Fenku ve vysokém stádiu březosti a otřesném stavu jen pár hodin před porodem její majitel uvázal ve Velkém Šenově a opustil. Fenka byla převezena do dočasné péče, kde následně porodila. A protože podmínky v dočasné péči nebyly uzpůsobené pro péči o čerstvě narozená štěňata, zamířila fenka Fifi i se svými potomky do péče soukromého útulku Azyl Pes Krásný Les, kde se bude ze svého katastrofálního stavu léčit.

„Bohužel nejde o ojedinělý případ. Že majitelé někde uváží nebo vypustí březí fenku a opustí ji, se stává. Fenka, kterou jsme pojmenovali Fifi byla ale navíc ve velmi zuboženém stavu. Vlivem dlouhodobé podvýživy a špatné stravy nemá hlavně na zadní části těla téměř žádnou srst, je velmi vyhublá a celkově nevypadá zdravě,“ popisuje Kateřina Vojáčková z útulku Azyl Pes Krásný Les. Léčba fenky tak bude během na dlouhou trať.

Fenku našli uvázanou a opuštěnou ve vysokém stupni březosti ve Velkém Šenově. „Mají tam domluvenou dočasnou péči, kam byla převezena. Fifi tam přes noc porodila a protože jde o venkovní kotec, nemohla v něm dále se svými potomky zůstat. Proto jsme pro ní hned ve středu 16. října vyrazili a spolu s jejími třemi štěňaty jí přivezli k nám do tepla. Jedno ze štěňat, která byla původně čtyři, bohužel do našeho příjezdu nepřežilo,“ dodává Vojáčková.

Fifi teď čekají lékařská vyšetření, léčba a hlavně výživná strava, aby nabrala sílu a její zdraví i srst se zlepšily a aby se mohla starat o svá štěňata, která kojí. „Věříme, že se dá brzy do pořádku. Pokud jí potom někdo nabídne milující domov, budeme jen rádi. Velmi by nás potěšilo, kdyby do nového domova mohla odejít třeba i s jedním ze svých štěňat, protože toho asi v životě moc hezkého nezažila a tohle by pro ní bylo skvělé. Ale to se bohužel moc často nestává. Nicméně naděje se nevzdáváme,“ dodává Kateřina Vojáčková.

K adopci budou zhruba za tři měsíce i její potomci. „Zatím je ale nelze rezervovat, je toho hodně, co musejí ještě spolu se svojí matkou zvládnout, takže až budou zhruba za čtvrt roku k mání, určitě dáme přes náš web nebo facebookový profil vědět,“ dodává Vojáčková.

Pokud by chtěli lidé Fifi a jejím štěňatům pomoci už teď, mohou do útulku přivézt kvalitní stravu, nebo přispět finančně. „Jsme soukromým útulkem, ve kterém se teď staráme o 40 psů a 25 koček a každá pomoc je pro nás skvělou zprávou. V současné době nabízíme k adopci zhruba 28 psů a 25 koček. Chápeme ale, že ne každý si domů může zvíře vzít, tudíž jsme vděční i za jakoukoli pomoc materiální nebo finanční,“ dodává Kateřina Vojáčková.

Zvířata k adopci a další informace o útulku lze najít zde.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Azyl Pes Krásný Les

Štítky týrání, útulek, pes, AzylPes, Krásný Les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga Fabiankova

Osoba,která vykonala zlo a k březí fenečce se zachovala krutým způsobem stejně nic dobrého nečeká. Teď se zbavila živého tvora, ale o to jí život přichystá těžké zadostiučinění. Bývá to pravidlem ať chceme či nechceme. Fifinka ať už není se štěňátky osudem zkoušená, jen lásku a néhu jim přeji, paní Vojáčkové ten největší a srdečný DÍK za obětavost péči a také těm, kteří holčičku našli a postarali se o ni.

Dnes, 19:19Odpovědět

Březí fenku ve zbídačeném stavu pár hodin před porodem někdo opustil. I se štěňaty se jí ujal útulek Azyl Pes na Frýdlantsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.