Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Město Liberec vybralo firmu, která do léta příštího roku zmodernizuje okolí Harcovské přehrady

Liberec vybral firmu, která do léta příštího roku upraví okolí přehrady Harcov, která patří mezi nejcennější zelené plochy v Liberci a je oblíbeným místem pro vycházky a rekreační běhání. Vítěze i cenu město zveřejní po podpisu smlouvy. Podle náměstka primátora Jiřího Janďourka to s ohledem na podmínky soutěže nemohou sdělit dříve. Radnice dostala osm nabídek, nejlevnější byla za 52,25 milionu korun bez DPH a nejdražší téměř za 70 milionů bez DPH.

Nyní běží 15denní lhůta na odvolání proti výsledkům soutěže. „Předpokládám, že pokud všechno půjde, podepíše se smlouva a nikdo se už nebude odvolávat, tak bychom realizaci prací na liberecké přehradě, které přísluší statutárnímu městu Liberec, ukončili v létě roku 2025," řekl náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

Úprava okolí přehrady naváže na rekonstrukci tohoto vodního díla, kterou Povodí Labe zahájilo předloni. Kvůli opravě hráze, pravobřežní zdi a odbahnění dna za 388 milionů korun zůstane přehrada vypuštěná pravděpodobně až do podzimu příštího roku.

Do té doby chce město opravit více než kilometr dlouhou promenádní cestu u pravobřežní zdi přehrady, která se nachází mezi hrází a Bílým mlýnem u křižovatky ulic Zvolenská a Svobody. Obnovy se dočká i travnatá pláž u této cesty, dětské hřiště a přístup k pláži ze strmého kopce od Blahoslavovy a Chelčického ulice usnadní nové schodiště. Přibude také lávka přes Harcovský potok u Bílého mlýna pro bezpečnější přístup do Zvolenské ulice a chodník, který bude na začátku Zvolenské ulice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kancelář architektury města Liberec

Štítky Liberec, Harcov, přehrada, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Liberec vybralo firmu, která do léta příštího roku zmodernizuje okolí Harcovské přehrady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.