Aktuálně

Řidička na přechodu v Jablonci přehlédla chodkyni, těžce ji zranila více...

Tunel se po dlouhé opravě otevírá. Už příští rok ŘSD na průtahu chystá další omezení více...

Během víkendu se budou teploty držet nad nulou. Řidiče potrápí mlha více...

U Panské skály supermarket stavět nelze, ministerstvo potvrdilo zamítnutí výjimky více...

Hmyz, trus i mrtvý hlodavec. Inspekce zavřela suterén restaurace ve Frýdštejně

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Kvůli výskytu hmyzu, myšího trusu, mrtvých hlodavců a špíně na zemi, stěnách či v regálech uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po úřední kontrole suterén restaurace Kovárna ve Frýdštejně. Tedy prostory, ve kterých docházelo k přípravě pokrmů a polotovarů a sloužily také jako suchý sklad surovin a hrubá přípravna zeleniny. Provozovna jako celek však uzavřena nebyla.

Kontrolu provedli inspektoři SZPI v restauraci Kovárna ve Frýdštejně v pátek 22. května. „Uvnitř zjistili výskyt hmyzu, myšího trusu a mrtvých hlodavců. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na užívání prostor přípravy pokrmů a polotovarů v suterénu objektu,“ říká mluvčí CZPI Pavel Kopřiva. Zbylá část provozovny může být nadále v provozu.

„Provozovna nebyla také řádně zabezpečená proti vnikání škůdců,“ uzavírá mluvčí CZPI.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky inspekce, kontrola, Frýdštejn, restaurace, potraviny, hlodavci, hmyz

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.